ŠOK NA ROLAND GARROSU: Rafael Nadal izpadel v 4. krogu

31.05.2009

PARIZ, FRANCIJA - Kralj peska je potolčen. Prvi igralec sveta in prvopostavljeni teniškega OP Francije  Rafael Nadal je izpadel v 4. krogu proti Švedu Robinu Soderlingu s 6-2, 6-7, 6-4 in 7-6.

Skoraj neverjetno, a resnično. Rafael Nadal, kralj peščenih igrišč in kralj Roland Garrosa (tu še ni nikoli izgubil dvoboja) je izpadel že v osmini finala in to proti 23. igralcu sveta Švedu Robinu Soderlingu. Malorčan je vsekakor pokazal, da je premagljiv že v 1. krogu, toda kasneje se je njegova igra stopnjevala in današnjega izpada ni pričakoval skoraj nihče, ki kaj pomeni v teniškem svetu.

Robin Soderling je največja senzacija letošnjega Roland Garrosa. Uspel mu je veliki met - izločil je kralja peščenih igrišč Rafaela Nadala

''To je ena največjih senzacij Roland Garrosa'', je poraz Španca pospremil en od španskih novinarjev, ki je bil priča dogodku na samem mestu. Prvi niz je Robin začel sijajno in z močnimi udarci ter prihodi na mrežo (5/6) povsem zasenčil štirikratnega zmagovalca, ki je že po pol ure zaostajal v nizih. To je bil tudi prvi njegov izgubljeni niz v zadnjih dveh letih. (nazadnje je izgubil niz leta 2007 v finalu proti Rogerju Federerju) 

Odlični Soderling ni popustil tudi v 2. nizu, ki je pripeljal do podaljšane igre, tu pa ga je 'očitno zajela panika' od prehitrega vodstva 2-0 in Nadal je poravnal izid. V tretjem delu tekme je imel 22-letni Nadal kar 92% prvi servis, a kaj, ko je v 7. igri dobil brejk, kar je bilo Švedu več kot dovolj, da je Španca spravil v neverjetno - najmanj peti niz. V tem delu igre Nadal sploh ni prišel do priložnosti za odvzem servisa Soderlingu, ki je kot po tekočem traku serviral z več kot 200 km/h.

Takšnega pogleda od Rafe verjetno še niste videli

V 4. nizu sta oba izkoristila po en brejk in zmagovalca je odločila podaljšana igra, v kateri je Soderling povedel 6-1 in praktično zapečatil usodo 'nepremagljivega' Rafaela Nadala. Navdušenje na stadionu Philippe Chatrier je bilo nepopisno, sam Soderling pa skoraj ni mogel verjeti kaj mu je uspelo. ''V zmago sem verjel šele v 4. nizu pri vodstvu 4-1 v podaljšani igri'', je dejal Šved, ki je pred tem trikrat izgubil s prvim igralcem teniške lestvice ATP.

Robin Soderling z dvignjenim palcem Rafael Nadal predčasno zapušča OP Francije

Šestkratni zmagovalec največjih štirih turnirjev je s porazom končal svojo vladavino na pariškem rdečem pesku po 4 letih in 31 zmagah, od leta 2005 pa je tekmecem prepustil le 7 nizov. Da je poraz neverjeten pove tudi podatek, da je prvič izgubil na peščenem turnirju, ki se igra na tri dobljene nize (48-1).

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2009
Paris, FRA
24 May - 7 June, 2009 (Sunday start)
Prize money: $7322320
Surface: Clay
Type: ATP




4.krog:

[23] R Soderling (SWE) d [1] R Nadal (ESP) 62 67(2) 64 76(2)
[3] A Murray (GBR) d [13] M Cilic (CRO) 75 76(4) 61
[12] F Gonzalez (CHI) d [30] V Hanescu (ROU) 62 64 62
[10] N Davydenko (RUS) vs [8] F Verdasco (ESP)



Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete