Wicky zmagovalka Aucklanda!

09.01.2010

AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Prvo sploh ni vedela, če bo igrala tenis v sezoni 2010 (suspenz za 1 leto), sedaj pa je kristalno jasno, da bi bila to katastrofa. Yanina Wickmayer je zmagovaka letošnjega turnirja serije WTA International v Aucklandu, imenovanega ASB Classic.

Zadnji teden v lanskoletni sezoni, so Wickmayerjevo suspendirali za eno leto zaradi kršenja pravil antidopinške komisije, po pritožbi so kazen razveljavili in Belgijka je na turnirju v Aucklandu nastopila kot povabljena igralka. V finalu je z blestečo predstavo ugnala prvopostavljeno Italijanko Flavio Pennetto s 6-3, 6-2.

Yanina bo skupaj s Kim in Justine ena glavnih favoritinj tudi na OP Avstralije

''Flavia me je prisilila, da sem igrala najboljši tenis'', je povedala 20-letnica. ''Zelo sem srečna. Ta teden bo ostal v mojem srcu zapisan z zlatimi črkami. Nikoli ga ne bom pozabila''.

Skupaj s Kim Clijsters in Justine Henin je Belgija v ženskem tenisu postala največja velesila, saj sta se omenjeni uvrstili v finale turnirja v Brisbanu. Za Wicky je bila to tretja zmaga na turnirjih serije WTA, še dvakrat pa je igrala v finalu, Flavia Pennetta pa ima razmerje 8-10.

''Danes je bila predobra. Igrala je fenomenalno. Mislim, da nisem igrala tako slabo, vendar je bila Yanina enostavno boljša. Bolje bi bilo seveda, če bi zmagala, ampak se ne bom pritoževala. Za mano je uspešen teden'', je dejala Italijanka.

Flavia Pennetta do finala ni izgubila niza

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

ASB Classic 2009 2010
Auckland, NZL
Januar 4-9, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(3/WC) Yanina Wickmayer (BEL) d. (1) Flavia Pennetta (ITA) 63 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete