Sanjski ženski finale je po izjemnem boju dobila Kim Clijsters!

09.01.2010

BRISBANE, AVSTRALIJA - Že uvodni turnir serije WTA v letošnjem letu je v Brisbanu postregel s sanjskim finalom, ki je upravičil in zadovoljiv vse ljubitelje tenisa. V izjemnem boju med Justine Henin in Kim Clijsters, je na koncu po podaljšani igri tretjega niza, naslov osvojila Kim Clijsters. Rezultat: 6-3, 4-6, 7-6 (6).

Dvoboj nekdanjih najboljših igralk sveta je upravičil pričakovanja. Vrhunski tenis, poln vznemirljivih dogodkov je bolje začela Clijstersova. Gladko je dobila prvi niz, v drugem pa že vodila 4-1 z dvema brejkoma prednosti. Zdelo se je, da jo do 39. lovorike v karieri delijo le še minute.

Potem pa, velik preobrat. Prvo je, do konca drugega niza, Heninova osvojila pet nizov zapored, nato pa še tri v odločilnem ter povedla 3-0. V teh trenutkih je igrala kot takrat, ko je dominirala svetovnemu ženskemu tenisu, s tako igro pa bi znala hitro priti na položaj, kjer je bila pred umikom - na 1. mesto WTA lestvice?

Belgijki sta z vrnitvijo napravili izjemno delo za ženski tenis

Kakorkili že, tudi Clijstersova se ni niti slučajno predala. Po prvi dobljeni igri na svoj servis, je v naslednji prišla do brejka, nato pa s še eno uspešno igro na začetni udarec izenačila ter tekmo postavila na začetek. Sledil je del, ki je pripadal Heninovi, saj je pri 5-3 že servirala za zmago in nismo si mogli isliti, da prava drama šele sledi. Preobrati so se menjavali kot po tekočem traku. Prvo je Heninova zapravila tri zaključne žoge, malo kasneje pa si je Clijstersova maščevala.

V glavnem, do konca dvoboja sta obe Belgijki prikazali igro dostojno finala največjega turnirja. Več sreče je imela Kim, ki je po 2 urah in pol, šele v tajbrejku prišla do zmage, ki ji je prinesla 37,000 USD medtem, ko je poraženi Justine pripadlo 19,000 USD.

Kaj naj rečemo? Kaj šele bo, ko bosta v vrhunski formi?

Veselje Kim ob zmagi nad rojakinjo Heninovo

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Brisbane International 2010
Brisbane, AVS
3-10 Januar, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(1) Kim Clijsters (BEL) d. (WC) Justine Henin (BEL) 63 46 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete