Nikolaj Davidenko od katastrofe do velikega junaka!

09.01.2010

DOHA, KATAR - Veliki zmagovalec leošnjega turnirja serije ATP 250 v Dohi je Rus Nikolaj Davidenko, ki je v finalu premagal drugega igralca sveta Rafaela Nadala z 0-6, 7-6 in 6-4.

Neverjetno, a resnično. Nikolaj Davidenko je bil blizu katastrofe, na koncu pa je dvignil pokal v Dohi, povsem zasluženo, saj se ni predal niti 'za sekundo'.

Kolja je z zmago prešel v vodstvo v medsebojnih dvobojih z Nadalom. Sedaj je 5-4, saj je dobil zadnje tri obračune

Rafa, ki je v dosedanjih dveh nastopih v Dohi prišel najdlje do četrtfinala, je začel silovito in pospravil prvi niz v žep s. t.i. kravato. Rus sploh ni vedel kaj se dogaja, saj je že po 30 minutah zaostajal za niz, če pa bi Španec hitreje serviral, bi bilo verjetno konec prvega dela že po 20 minutah. Rafa je na prvi servis dobil kar 7 točk od 8, na drugega pa je bil 100% (5/5), Davidenku pa seveda vzel vse tri servise.

Rafa bo na prvo slavje na turnirjih serije ATP še malo počakati. Nazadnje je zmagal lani maja v Rimu

 

Nikolaj se je pobral v drugem nizu. Že v 1. igri je zapretil z dvojno brejk priložnostjo, a za vpis na semafor je moral vseeno počakati, da je prišel na svoj servis. Z agresivno igro je v 5. igri le prišel do tako željenega brejka, prednost pa je zapravil v 10., ko je Nadal pri serviranju za niz ubranil tri zaključne žoge ter prišel do 'zakasnelega' ribrejka. Drama se je začela v podaljšani igri, ki je bila polna preobratov, zapravlejnih žog za niz in dvoboj. Štiriperesno deteljico je potegnil Rus, ki je s pravo bombo dokončal delo in izenačil izid.

Tekmeca sta nadaljevala s pravo borbo tudi v tretjem nizu in nista popuščala niti za trenutek. Prvo je prešel v vodstvo Nadal, a ga je žilavi Davidenko spet ujel na 3-3. Gledalci so res lahko uživali v super dvoboju, tako na tribunah, kot pred malimi ekrani. Če je bila 10. igra za Rusa ''usodna'' v drugem nizu, je bila v tretjem srečna, saj je z brejkom dokončno zlomil Nadala in dvignil roke visoko v zrak po skoraj 3 urah igre.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Qatar ExxonMobil Open 2010
Doha, KAT
04.01.2010-09.01.2010
Nagradni sklad: $1024000
Podlaga: Trda
Type: ATP




Finale:

[3]N Davydenko (RUS) d.[2] R Nadal (ESP) 06 76 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete