V Čenaju zopet...Marin Čilić!

10.01.2010

ČENAJ, INDIJA - Hrvaški teniški igralec Marin Čilić je ubranil naslov na ATP turnirju serije 250 v Čenaju.

Marin je v finalu v dveh izčrpljajočih nizih ugnal Stanislasa Wawrinko, ki je poslal bekend v avt, 21-letni Marin pa je vrgel lopar v mrežo, klecnil in zavpil 'Tooooo'. Za zmago s 7-6, 7-6 je potreboval ogromne 2 uri in 40 minut ter ubranil naslov iz lanskega leta, ko je v finalu premagal domačina Somdeva Devvarmana.

Do tega finala, Čilić še nikoli ni zmagal proti Švicarju v štirih medsebojnih dvobojih in tudi tokrat ni začel prav dobro. 24-letni Wawrinka je Hrvatu vzel servis za 5-3, a se je Marin ekspresno vrnil z ribrejkom in nato dobil podaljšano igro. V drugem nizu je najboljši hrvaški tenisač povedel 2-0, a tokrat se je vrnil Švicar, ki je na koncu še enkrat izgubil tajbrejk za Čilićevo četrto slavje na turnirjih serije ATP, v šestih finalih.

Marin Čilić je drugo leto zapored junak Čenaja

''To bo leto Marina Čilića'', je pred sezono napovedalo kar nekaj strokovnjakov in po prvem slavju verjetno niso daleč od izrečenega. S to zmago bo Hrvat na teniški lestvici na 13. mestu prehitel Gael Monfilsa in bo potrkal na vrata prve deseterice.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, espn.com

Aircel Chennai Open 2010
Chennai, IND
04.01.2010-10.01.2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[2] M Cilic (CRO) d [3] S Wawrinka (SUI) 76 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete