Jelena Dementjeva je v finalu Sydneya deklasirala Sereno Williams!

15.01.2010

SYDNEY, AVSTRALIJA - Zadnji test pred OP Avstralije, WTA turnir serije Premier v Sydneyu, je še enkrat več dobila Rusinja Jelena Dementjeva, ki je v sobotnem finalu presenetljivo gladko pospravila s Sereno Williams. Rezultat: 6-3, 6-2.

Moskovčanka s stalnim prebivališčem v Monte Carlu, ki v svoji bogati teniški karieri še nikoli ni zmagala na turnirju za grand slam, je že lani pokorila vse tekmice v sydneyskem olimpijskem parku. V Melbourne je prišla kot zmagovalka dveh WTA turnirjev in brez poraza, vendar je v polfinalu izpadla prav proti Sereni Williams. Ji bo letos le uspel veliki met?

Kljub današnjemu porazu v finalu Sydneya bo Serena na OP Avstralije glavna kandidatka za naslov

Peta igralka sveta je tudi letos na začetku v odlični formi, proti 'nevarni' Sereni pa je imela odgovor na vse. Finale je trajal 'le' 1 uro in 15 minut, Demetjeva pa je imela odličen odstotek zadetih prvih servisov - 73%. Kar petkrat je temnopolti Američanki odvzela servis in zmaga tudi v enem trenutku tekme ni bila vprašljiva. Na koncu je Rusinja osvojila kar 23 točk več, zabeležila jih je 70, Serena pa 47.

OP Avstralije se začne v ponedeljek, Jelena Dementjeva pa se s Sereno ne more srečati pred finalom, saj se nahajata na nasprotni strani žreba. Kako se bodo karte mešale v Melbournu, pa bomo videli prav kmalu.

Jelena Dementjeva bi se lahko v Melbournu že v 2. krogu srečala z Justine Henin

Medibank International Sydney 2010
Sydney, AVS
Januar 10 - 15, 2010
Nagradni sklad: $600000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(5) E Dementieva (RUS) d (1) S Williams 63 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete