Izjemna Serena ostaja kraljica Melbourna!

30.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Dvoboj ženskih titanov, nekdaj neprekosljive Belgijke Justine Henin in trenutno najboljše igralke sveta Serene Williams je zaznamoval finale deklet v posamični konkurenci letošnjega OP Avstralije.

Super finale je na koncu dobila izjemna Američanka z rezultatom 6-4, 3-6, 6-2 s tem pa je le še potrdila svoje videnje v ženskem tenisu, da si enostavno zasluži 1. mesto na teniški lestvici WTA. Ja, Serena ostaja kraljica t.i. Aussie Opna. Ubranila je naslov, v svojo vitrino pa pospravila še peto melbournsko lovoriko, skupno že 12. v karieri.

Mlajša od sester Williams ne pozna poraza v finalih Melbourna in Rod Laver Areni, Belgijki pa ni uspel podvig rojakinje Kim Clijsters, ki se je po vrnitvi na teniška igrišča okitila z naslovom prvakinje na OP ZDA.

Serena je brez kančka dvoma najboljša igralka sveta

Kraljica grand slamov je slavila po 2 urah in 7 minutah vzburljivega boja (na trenutke odličnega) in ubranila lovoriko iz lanskega leta, že včeraj pa j v paru s sestro Venus ubranila naslov tudi v dvojicah. Poleg tega je v deželi 'tam spodaj' zmagala še leta 2003, 2005 in 2007.

Justine, ki je na turnirju nastopila po zaslugi povabila organizatorjev, v dvoboju večkrat ni imela odgovora na močne udarce Serene, nekajkrat pa v pomembnih trenutkih ni imela sreče (v sredini prvega niza  ni prišla do brejka zaradi sporne sodniške odločitve). V odločujočem nizu se je poznalo, da je Heninova do finala prišla na težji način, z več pretečenimi kilometri v nogah. Po brejku Williamsove za 2-1 je uspela takoj izenačiti, nato pa na lahko prepustila 4 igre in 'podpisala predajo'.

Serena je izkoristila šest brejk priložnosti od 11, se pravi več kot 50%, Henoniva pa samo 5 od 15. Začetni udarec je bil povsem v domeni Američanke (asi 12:4), zadela pa je 64% prvih servisov napram 50% Belgijke.

Justine Henin se je letos vrnila v profesionalni tens na dveh turnirjih prišla do finala. Impresivno

Serena Williams je za zmago 'pokasirala' 1,350,000 EUR, Justine Henin pa 670,000 EUR.

Temnopolta Američanka je bila po zmagi povsem iz sebe: ''Zahvaljujem se dragemu Bogu, da je dopustil, da sem danes tukaj. Zahvaljujem se Justine za odlično igro, hvala Margarth za trofejo, v čast mi je, da sem igrala pred takimi legendami,..., Billie, sedaj sva izenačeni.''

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Finale:

(1) S Williams (USA) d. (WC) Justine Henin (BEL) 64 36 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete