Konec suše za Feliciana Lopeza!

07.02.2010

JOHANNESBURG, JUŽNA AFRIKA - Španski teniški igralec Feliciano Lopez je po skoraj šestih letih spet okusil slast končne zmage. V finalu turnirja serije ATP250 v južnoafriškem Johannesburgu je s 7-5 in 6-1 premagal Francoza Stephane Roberta (100. na ATP).

Vsi so verjetno pričakovali finale med Gael Monfilsom in Davidom Ferrerjem, a sta Lopez in Robert včeraj prekrižala račune prvopostavljenima igralcema. Še posebej Robert je zelo presenetil, saj do tega tedna še nikoli ni igral v četrtfinalu turnirjev na najvišjem nivoju.

Feliciano Lopez je le slavil po skoraj šestih letih suše

Kakorkoli, v finalu je 3. nosilec iz Madrida uspešno prenesel breme favorita in po šestih igranjih v finalu (nazadnje leta 2008), končno dvignil lovoriko, ki pripada končnemu zmagovalcu. Feliciano Lopez Diaz-Guerra, ki od septembra lani trenira pod vodstvom novega trenerja Joseja 'Pata' Claveta, je zasluženo zmagal in v finalnem boju nasprotniku ni prepustil niti ene možnosti za brejk. V prvem nizu, ki je trajal 49 minut, je imel nekaj težav le z izkorstkom priložnosti za brejk, odločilna pa mu je uspela šele v devetem poskusu in 12. igri, s tem pa je iz sebe odvrgel breme ter v drugem nizu povsem deklasiral presenetljivega finalista iz Montargisa v Franciji.

Stephane Robert je bil kljub finalnemu porazu zelo zadovoljen z najboljšim tednom v karieri

Za 28-letnega Lopeza (v 2. krogu je izločil Blaža Kavčiča) je to drugi naslov v karieri po letu 2004, za leto starejšega Francoza pa je igranje v finalu daleč največji uspeh kariere. Po dvoboju sta bila oba finalista zelo zadovoljna z minulim tednom, Španec pa je dejal, da se v Južno Afriko vrača že junija, ko bo na mundialu navijal za rumeno-rdeče, aktualne evropske prvake iz Avstrije, ki bodo eni prvih favoritov svetovnega prvenstva v nogometu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

SA Tennis Open 2010
Johannesburg, JAR
01.02.2010-07.02.2010
Nagradni sklad: $442500
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[3] F Lopez (ESP) d [8] S Robert (FRA) 75 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete