Čilić je ubranil že drugo lovoriko v tej sezoni!

08.02.2010

ZAGREB, HRVAŠKA - Polfinalist letošnjega OP Avstralije in najboljši hrvaški tenisač Marin Čilić, je na domačem turnirju Zagreb Indoors ubranil lovoriko iz lanskega leta - že drugo v tej sezoni.

V finalu je s 6-4, 6-7 in 6-3 ugnal Nemca Michaela Berrerja in to po težkem boju. Kako je bil finale mukotrpen najbolje prikaže zadnja igra dvoboja. Čilić je z brejkom prednosti serviral pri 5-3 v tretjem nizu in tudi takrat se žilavi Nemec ni predal. Stisnil je Hercegovca in imel 40:15 za vrnitev v dvoboj, toda Čilić je z naslednjimi štririmi igrami na svoj račun le prišel do lovorike. Kot je v Zagrebu že v navadi, je Marin 'piko na i' postavil z asom v zadnji točki.

Marin Čilić je prvo ubranil naslov v Čenaju, v nedeljo pa še v Zagrebu

Začetek dvoboja je bil idealen za Hrvata, ki je že v prvi igri prišel do nekaj priložnosti za odvzem servisa, a je Berrer pariral vse do 2-2, nato pa je Čilić le prišel do brejka, ki ga je obdržal do konca niza. V drugem nizu smo gledali izenačeno tekmo, oba pa sta zapravila priložnosti za brejk, Nemec celo pri 6-5 za niz. No, Berrer, ki je igral prvi finale turnirjev serije ATP, je le uspel dobiti niz po podaljšani igri ter izenačiti.

V odločujočem delu tekme je Hrvat izkoristil edino priložnost za vodstvo, ki ga je obdržal do konca, čeprav je Berrer prav v zadnji igri zapretil na Čilićev servis.

Žilavi Berrer se lahko pohvali s tem, da je 10. igralcu sveta vzel niz, kar ni uspelo nobenemu v dveh letih, Čilić pa definitivno uživa v najboljšem začetku sezone v karieri, saj je do danes moral stisniti roko le Andyu Murrayu v polfinalu Melbourna. Z zmago v Zagrebu je prišel do petega naslova, če pa bo tako nadaljeval, bi jih lahko do konca leta zbral vsaj še enkrat toliko.

''Ko sem prišel iz Avstralije nisem pričakoval toliko ljudi že od prvega dne. Zares je užitek igrati pred domačimi navijači. Hotel sem se predstaviti v dobri luči in upam, da so gledalci zadovoljni'', je dejal Međugorec ob prejetju pokala. Ni se pozabil zahvaliti tudi Goranu Ivaniševiću, s katerim sodeluje prav od tega tedna dalje. ''Zahvaljujem se Goranu. To je najin prvi skupni teden in v tem kratkem času mi je dal polno dobrih nasvetov zato bi želel z njim sodelovati tudi v prihodnje''.

pripravil: L.S.

foto: espn, index.hr

PBZ Zagreb Indoors 2010
Zagreb, HRV
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[1] M Cilic (CRO) d M Berrer (GER) 64 67(5) 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete