J.C.Ferrero je v finalu OP Brazilije odpihnil Poljaka!

15.02.2010

COSTA DO SAUIPE, BRAZILIJA - Španski teniški igralec Juan Carlos Ferrero (22. na ATP) si je za rojstni dan, ki ga je praznoval pred dvema dnevoma, priskrbel 30. finale v karieri, tam pa ni zatajil in v vitrino pospravil 13. trofejo po zmagi nad Poljakom Lukaszom Kubotom s 6-1, 6-0.

Za nekdanjega 1. igralca sveta je to prvi naslov na južnoameriških tleh, v finalu pa je demonstriral lekcijo tenisa in igro na pesku Lukaszu Kubotu, ki je na igrišču zdržal le eno uro.

O samem dvoboju je odveč napisati kaj besed, saj je bila to enosmerna ulica, ki je zmagovalcu Roland Garrosa 2003 (v finalu je premagal Verkerka) prinesla 10. naslov na peščenih turnirjih, domov pa je odnesel ček v višini 75,700 USD, na lestvico pa bo vpisal novih 250 točk.

Španski teniški veteran J.C.Ferrero se je v finalu znesel nad Poljakom Kubotom

''Najprej moram reči, da nikoli ne moreš pričakovati, da se bo finale odvijal v tako smer'', je dejal zmagovalec. ''Mislim, da sem igral dobro, ko pa sem takoj prišel do dveh brejkov, se nisem več ustavil. Rad igram tu, saj imam blizu tudi hišo (Guarajuba). Z izjemo dvoboja proti domačinu Mellu, so me gledalci močno podpirali, zato se jim lepo zahvaljujem. Vesel sem, da sem osvojil naslov'', je še dodal J.C.Ferrero, ki se je tako vrnil v zmagovalni ritem potem, ko je letos že dvakrat izpadel v uvodnem krogu (Auckland, Melbourne).

27-letni Kubot je drugič igral v finalu in drugič izgubil. Prvi finalni poraz mu je lani v Beogradu prizadejal domačin Novak Djoković, treba pa je priznati, da je imel za sabo dober teden. Na poti do finala je izločil dva nosilca, drugopostavljenega Alberta Montanesa in Igorja Andrejeva, ki je bil v žrebu 4. nosilec.

pripravil: L.S.

foto: daylfe.com

Brasil Open 2010
Costa do Sauipe, BRA
08.02.2010-14.02.2010
Prize money: $442500
Surface: Clay
Type: ATP




Finale:

[1] JC Ferrero (ESP L Kubot (POL) 61 60

Polfinale:

Lukasz Kubot (POR) [4] Igor Andreev (RUS) 26 62 64 
[1] Juan Carlos Ferrero (ESP) Ricardo Mello (BRA) 64 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete