Neustavljivi J.C.Ferrero do druge zaporedne lovorike!

22.02.2010

BUENOS AIRES, ARGENTINA - Drugi nosilec teniškega turnirja ATP serije 250 v Argentini, bolj znanega pod imenom Copa Telmex, Juan Carlos Ferrero, je v velikem finalu ugnal rojaka z zelo podobnim priimkom, Davida Ferrerja.

Nekdanji prvi igralec sveta in nekdanji zmagovalec OP Francije je odlično začel peščeno sezono in v tednu dni prišel do drugega naslova. Preteklo nedeljo se je okitil z naslovom zmagovalca v Costi de Sauipe v Braziliji, včeraj pa je bil najboljši še v glavnem argentinskem mestu Buenos Aires, ko je v finalu zmagal s 5-7, 6-4, 6-3.

Juan Carlos Ferrero se želi vrniti v elitno deseterico na teniški lestvici ATP

J.C.Ferrero je drugi tenisač v letošnji sezoni po Marinu Čiliću, ki mu je uspelo v vitrino pripeljati še drugo trofejo, skupno pa jih ima sedaj 14 (11 na pesku). ''Neverjetno kaj mi je uspelo. Dve zmagi v dveh tednih je res nekaj odličnega. Mislim, da je ključ v moji psihični pripravi, na kateri sem zadnje čase veliko delal. V pripravljalnem obdobju sem predvsem vadil tudi hitrost, da sem hitreje pri žogi in nato bolj agresiven'', je povedal J.C.Ferrero.

J.C.Ferrero je slabo začel sezono 2010, ko je v Aucklandu in OP Avstralije izgubil že v uvodnem krogu, sedaj pa je nanizal 10 zmag zapored in v žep pospravil 81,400 USD in 250 točk. ''Moj cilj je ponoven vstop v Top 10. Nimam veliko za braniti v naslednjih mesecih in upam, da mi bo uspelo'', pravi zmagovalec, ki je v vsešpanskem finalu ugnal Davida Ferrerja. Le ta je do včeraj v medsebojnih dvobojih vodil 5-1, vključno z dvema zadnjima peščenima zmagama.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Copa Telmex 2010
Buenos Aires, ARG
15.02.2010-21.02.2010
Nagradni sklad: $475300
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[2] J Ferrero (ESP) d [1] D Ferrer (ESP) 57 64 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete