Izenačen finale med Polono Hercog in Venus Williams je na koncu dobila Američanka!

28.02.2010

ACAPULCO, MEHIKA - Ženski teniški finale WTA turnirja serije International v Acapulcu je bil izjemno izenačen, saj je najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog (60. na WTA) kar 2 uri mučila favorizirano Venus Williams (5. na WTA), ki je na koncu le strla odpor Štajerke ter prišla do drugega letošnjega naslova.

29-letna Venus si je z zmago v finalu proti Hercogovi z rezultatom 2-6, 6-2 in 6-3 priborila že 46. naslov v karieri, od tega 9. na pesku, ob tem pa je tudi ubranila naslov iz lanskega leta, ko je tu nastopila prvič. Starejša od sester Williams tako v Acapulcu še ne pozna poraza (10-0).

Najstnica iz Kamnice pri Mariboru drvi proti svetovnemu teniškemu vrhu

Finale je bilo izredno razburljivo že zaradi dejstva, da je v njem po dolgem času spet nastopila slovenska igralka. Polona Hercog je namreč prvič v karieri zaigrala v tekmi, ki odloča o zmagovalki turnirja serije WTA, na rdečem mehiškem pesku pa je pustila odličen vtis, saj je igrala proti eni najboljših igralk teniške igre na svetu, ki ima v svoji vitrini nič manj kot 7 naslovov s turnirjev za grand slam (5xWimbledon, 2x OP ZDA).

19-letna Polona je začela dvoboj bolje kot bi si lahko želela. Takoj je vzela servis in hitro povedla, za nameček pa je v 5. igri prišla še do drugega brejka in niz je bil v žepu po hitrem postopku. Venus je videla, da je vrag vzel šalo in pritisnila na plin. Po izmenjavi brejkov je pri rezultatu 2-2 nanizala 6 iger zapored, izenačila v nizih z identičnim rezultatom kot je izgubila prvega, v tretjem, odločilnem pa povedla 2-0.

Hercogova, ki do finala tekmicam ni prepustila niti niza, je še uspela ujeti temnopolto Američanko, a ji je ta s petim brejkom v dvoboju spet ušla na 4-2, toda za končni uspeh se je morala še kako potruditi, Polona ji namreč ni prav nič 'šenkala'. Lahko bi rekli, da so ob koncu zmagale izkušnje Venus (v finalu je igrala 68x), ki je osvojila 80 točk, Polona pa 73.

Venus Williams je po izgubljenem prvem nizu le zbrala misli in igro

Kljub porazu je Hercogova lahko izjemno zadovoljna s turnirjem v Acapulcu in si za predstave zasluži vse čestitke, na lestvico WTA pa bo vknjižila novih 200 točk, ki jo bodo v ponedeljek postavile na 53. mesto, kar je najvišje v njeni karieri, v žepu pa ji bo pristal ček v višini 19,000 USD. Zmagovalki pripada 280 točk in 37,000 USD denarne nagrade.

pripravil: L.S.

foto: abiertomextenis.com.mx

Abierto Mexicano TELCEL p/b HSBC 2010
Acapulco, MEH
Febuar 22 - 27, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Polfinale:

(1) Venus Williams (USA) d. (8) Polona Hercog (SLO) 26 62 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete