Dubaj: Novak Đoković je prvič v karieri ubranil naslov!

28.02.2010

DUBAJ, Z.A.E. - Najboljši srbski teniški igralec Novak Đoković je z zmago v finalu turnirja serije ATP 500 proti Mihailu Južniju ubil dve muhi na en mah. Z rezultatom 7-5, 5-7, 6-3 je prvič v profesionalni karieri ubranil naslov na turnirju, kjer je zmagal leto pred tem, Rusu pa se je maščeval za nedaven poraz v finalu Rotterdama.

17. zvezdico je vpisal Nole po težki zmagi v finalu turnirja Barclays Dubai Tennis Championships, ki ga je včeraj prekinil dež, finalista pa sta nadaljevala boj pri vodstvu Đokovića 7-5, 2-0 šele danes, tekma pa je postala maratonska ter postregla s polno preobrati.

Močan dež je finale turnirja v Dubaju razvlekel na dva dni

Srbski tenisač je bil na dobri poti, da reši vse dvome o zmagovalcu že v soboto, vendar mu je to preprečil dež, ki v Dubaju ni padal že skoraj tri mesece. Prvi niz so že včeraj zaznamovali preobrati. Prvo je Južni prišel do brejka in povedel 3-2, nato je Nole vezal tri igre zapored in prešel v vodstvo s 5-3, a je prednost zapravil. No, Srb je proti koncu prišel še do enega brejka in uspešno dobil prvi niz, nato pa je dež prvič prekinil srečanje. Po polurnem premoru je Đoković z odvzemom servisa povedel 2-0, a ga je do hitre zmage ustavil dež, tokrat močnejši, ki je prestavil finale na naslednji dan.

Za razliko do prvega dne, ko so bile tribune polne, je naslednji dan finale spremljalo le nekaj sto gledalcev, ki so lahko uživali v pravi drami. 2. igralec sveta je povedel že 3-0, a ga je Južni ujel na 3-3, nato pa pred odhodom v tajbrejk prišel do odvzema servisa in izenačil v nizih.

Odločujoči niz se je začel identično kot drugi. Nole je povedel 3-0, Rus pa ga je spez ujel na 3-3. V 8. igri je brejk za Đokovića prišel ravno pravi čas in v naslednji je na svoj servis končal finale, kjer je ubranil lovoriko iz lanskega leta, s tem pa tudi 500 točk na lestvici ATP.

Đoković je v odsotnosti prvega igralca sveta Rogerja Federerja potrdil status prvega nosilca

Barclays Dubai Tennis Championships 2010
Dubai, ZAE
22.02.2010-28.02.2010
Nagradni sklad: $1619500
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[2] N Djokovic (SRB) d [7] M Youzhny (RUS) 75 57 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete