Jelena Jankovič po dolgem času dvignila zmagovalni pokal!

22.03.2010

INDIAN WELLS, ZDA - Srbkinja Jelena Jankovič je po dolgem času spet dvignila zmagovalni pokal in to na velikem turnirju v Indian Wellsu. V finalu je bila boljša od danske najstnice Caroline Wozniacki s 6:2, 6:4 v nizih!

Pred dvema letoma so Srbi vladali na Indian Wellsu, ko sta se na tron povzpela Ana Ivanović in Novak Đoković, Ivanovićeva pa je lani tudi igrala v finalu ''petega Grand Slama'', kotr nekateri poimenujejo turnir v kalifornijski puščavi. No, sedaj je veliki met uspel še Jeleni Janković.





Nekdanja 1. igralka sveta je skozi ves dvoboj diktirala tempo iz osnovne linije, od koder je žogico pošiljala na stranske črte nasprotnice, ki je morala zato veliko preteči, a vse je bilo zaman. Jelena je v 1. nizu 3 x odvzela servis nasprotnici in 1 x takoj na začetku 2. niza, kar je bilo dovolj za zmago. Carolina se je 2 x posvetovala s trenerjem na igrišču, a tudi to ji ni pomagalo.

Jelena Jankovič je na koncu od sreče poljubila lopar in zmagovalno trofejo. Zadnji WTA turnir je osvojila avgusta lani v Cinncinatiju, to pa je bila skupno že njena 12. WTA lovorika. Jelena bo na najnovejši lestvici WTA uvrščena na 8. mesto, mlada Danka pa bo kar 2. na svetu!


'JJ' je potrebovala 1 uro in 25 minut, da je strla finalistko Caroline Wozniacki

Srbkinja je s triumfom v Indian Wellsu zaslužila 700,000 USD, Danka pa pol manj, na svečani podelitivi pa je Jelena imela nekaj težav, ko ni mogla dvigniti pokala. '' 'Ma', je težek. Bom mogla še malo potrenirati, da ga bom lahko vzdignila'', je začela zmagovalka s svojim govorom ter nato čestitala nasprotnici za dobre igre in uvrstitev na 2. mesto teniške lestvice WTA. ''Imela sem dve fenomenalni nedelji. Res sem srečna, da sem osvojila to lovoriko'', je še dodala Jelena.



foto : AP
pripravil : Marjan B.

BNP Paribas Open 2010
Indian Wells, ZDA
Marec 10 - 21, 2010
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:
(6) Jelena Jankovic (SRB) d. (2) Caroline Wozniacki (DEN) 62 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete