Kim Clijsters kot za šalo pometla z Venus Williams v finalu Miamija!

03.04.2010

MIAMI, ZDA- Velika povratnica na teniška igrišča Belgijka Kim Clijsters, je postala pravi strup za sestri Williams. Tokrat je v finalu velikega turnirja serije Premier v Key Biscaynu na Floridi, deklasirala Venus Williams s 6-2, 6-1, za zmago pa je potrebovala le 58 minut!!!

Nekdanja prva igralka sveta in aktualna zmagovalka OP ZDA Kim Clijsters je drugič v karieri dvignila lovoriko na 4,5 milijona vrednem turnirju na vzhodni obali ZDA, pridobila novih 1,000 točk ter ponovno postala članica elitne deseterice igralk na lestvici WTA. ''Veliko dela je bilo potrebnega, da sem se vrnila v dobro kondicijo. Ob tej priložnosti bi se zahvalila vsem, ki so za to zaslužni - še posebej osebnemu, kondicijskemu trenerju in možu'', je povedala Belgijka ob zaključni slovesnosti. ''Srečna sem, da sem po letu 2005 še enkrat osvojila naslov tu, v Miamiju. Vedno je lepo priti na kraj dogodka, kjer si nekdaj že bil uspešen, posebej na tem prelepem stadionu'', je dodala Kim, ki je letos prišla že do druge lovorike (Brisbane).

Kim Clijsters je na turnirju Sony Ericsson Open na tronu nasledila Viktorijo Azarenko, ki je lani v finalu premagala Sereno Williams

Clijstersova si je finale priborila po težki borbi z rojakinjo Justine Henin, ki jo je v polfinalu izločila šele po tajbrejku v tretjem nizu, v finalu pa je povsem utišala Venus Williams, ki ni imela svojega dne, saj je v kratkem dvoboju napravila kar 30 nevsiljenih napak.

26-letna Kim je z zmago tudi prekinila niz 15. zmag Venus, že v prvem nizu pa ji je v 3. in 5. igri vzela servis in po pol ure že povedla v nizih. Tudi nadaljevanje je bilo povsem v znamenju Belgijke, ki je dominirala v vseh elementih igre, starješi od sester Williams pa je odvzemala igre brez izgubljene točke ter jih med drugim nanizala tudi 16 zapored. kako se je odvijal finale pove tudi dejstvo, da Američanka sploh ni prišla do priložnosti za brejk.

Clijstersova je z zmago v Miamiju prišla do 37. naslova na turnirjih serije WTA.

Venus Williams je bila v finalu Miamija potolčena do tal

Kim Clijsters ima na turneji vedno veliko navijačev

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Sony Ericsson Open 2010
Miami, ZDA
23.03.2010-04.04.2010
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

[14] K Clijsters (BEL) d [3] V Williams (USA) 62 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete