Velikonočni finale v Miamiju A-Rodu!

04.04.2010

MIAMI, ZDA - Veliki finale teniškega Masters turnirja serije 1000 v Key Biscaynu je osvojil domači ljubljenec Andy Roddick.

27-letni igralec doma iz Teksasa, je nedeljski finalni obračun, ki je letos sovpadel na praznik Velike noči,  proti Čehu Tomasu Berdychu dobil s 7-5, 6-4 ter šestič porazil nasprotnika v osmih medsebojnih srečanjih, sam pa je v Miamiju slavil drugič ter postal peti igralec, ki je najmanj dvakrat slavil na turnirju Sony Ericsson Open.

Andy Roddick je vpisal 533. zmago na turnirjih serije ATP

Sam dvoboj je trajal 1 uro in 43 minut, za Roddicka pa je to 29. lovorika v karieri, druga v letošnji sezoni po Brisbanu in kar 19. na ameriških tleh. To, kar mu je na prvem Mastersu sezone v Indian Wellsu vzel Ivan Ljubičić, je nadoknadil na identičnem turnirju v Miamiju. Ključ tekme so bile štiri zaporedne osvojene igre od 5-5 v prvem nizu do 2-0 v drugem, v celotnem srečanju pa Berdychu ni dopustil, da bi prišel do žoge za brejk.

Čeh je v finalu enostavno napravil preveč nevsiljenih napak, tekme pa bi bilo lahko konec že igro prej, ko je Berdych ubranil dve zaključni žogi najboljšemu ameriškemu tenisaču. No v 10. igri je bilo vsega konec, saj je Berdychova žoga pri 15-40 še enkrat več obstala v mreži.

Akterja letošnjega finala v Miamiju - Tomas Berdych in Andy Roddick

''V čast mi je, da s tem naslovom nekako zapolnjujem krog. To je prvi pokal *"Butcha Buchholza" in deset let od tega, ko mi je prav Butch prvič v karieri dal pozivnico, da sem lahko nastopil v glavnem delu njegovega turnirja. Ta naslov mi je še posebej pri srcu, ker sem do njega prišel na različni način. Danes sem zelo mešal igro in prisilil Tomasa, da ugiba kam bom udaril, prav tako pa je moj servis zdržal vse do konca'', je povedal Roddick po dvoboju, v letošnjem letu pa ima razmerje zmag in porazov 26-4.

* Lovorika od letošnjega leta naprej nosi ime po ustanovitelju turnirja

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Sony Ericsson Open 2010
Miami, ZDA
24 Marec - 4 April, 2010
Nagradni sklad: $3645000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[6] A Roddick (USA) d [16] T Berdych (CZE) 75 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete