Wawrinka najboljši na ATP turnirju v Maroku!

11.04.2010

CASABLANCA, MAROKO - 23. igralec sveta Stanislas Wawrinka, je na turnirju v Casablanci prišel do druge lovorike v karieri potem, ko je v finalu gladko ugnal tretjepostavljenega Romuna Victorja Hanesca s 6-2, 6-3.

Finale teniškega peščenega turnirja v Maroku sta tvorila Švicar Stanislas Wawrinka in Romun Victor Hanescu. Prvi je v polfinalu po treh nizih izločil Italijana Potita Staraceja, drugi pa si je borbo za naslov priboril z zmago proti Francozu Florentu Serri.

Wawrinka je prvi igralec iz dežele sira in čokolade, ki mu je uspelo slaviti na turnirju Grand Prix Hassan II, ki ima 21-letno zgodovino, z današnjo zmago pa je končal 'zakleti' niz petih izgubljenih finalov ter umaškemu pokalu iz leta 2006, dodal še maroškega.

Stanislas Wawrinka ima v finalih sedaj razmerje 2-6

Wawrinka se je uspešno prebil v finale turnirja potem, ko je v prejšnjih krogih dvakrat 'visel', toda na zadnjem obračunu je za veselje potreboval le 77 minut. Prav hitro je prišel do brejka in povedel 3-1, ko pa je v 8. igri še enkrat odvzel začetni udarec je že vodil v nizih. Tudi v drugem nizu je Švicar odlično nadaljeval in z dvema naslednjima brejkoma prišel v vodstvo (5-1) in si tlakoval pot do zmage. Čeprav je nato izgubil svojo servis igro je brez težav dokončal delo ter prvič dvignil lovoriko kot oče potem, ko je 12. februarja njegova žena Ilhan povila hčerko Alexis.

Že ta teden bo Wawrinka igral na prvem peščenem turnirju serije Masters v Monte Carlu, kjer je lani prišel do polfinala, na poti do tja pa je premagal rojaka in dobrega prijatelja, lani v tem času 2. igralca sveta, Rogerja Federerja. Žreb v Monte Carlu se je malo poigral, saj bo 25-letni Wawrinka že v 1. krogu Monte Carla igral z današnjim nasprotnikom, s tem pa bo imel tudi možnost, da v treh dneh izenači medsebojno razmerje z Romunom, ki je do danes dobil oba dvoboja.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Grand Prix Hassan II 2010
Casablanca, MOR
5-11 April, 2010
Prize money: $398250
Surface: Clay
Type: ATP




Finale:

[1] S Wawrinka (SUI) d [3] V Hanescu (ROU) 62 63

Polfinale:

[1] Stanislas Wawrinka (SUI) Potito Starace (ITA) 64 36 64
[3] Victor Hanescu (ROU) [8] Florent Serra (FRA) 64 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete