Odlična Stosurjeva do drugega naslova in vpisa med Top 10!

19.04.2010

CHARLESTON, ZDA - Avstralka Samantha Stosur je zaslužena zmagovalka teniškega turnirja serije WTA Premier v Charlestonu, saj je v finalu deklasirala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6-0, 6-3.

Samantha je v finalu skupno zadela kar 36 winnerjev, ki so leteli z vseh strani, forhendom, bekendom, začetnih udarcev, pri mreži,... in prišla do drugega naslova v karieri, ki je njen največji. Avstralka je v finalu dobila prvih 9 iger ter povedla 6-0, 3-1, šele nato se je Rusinja vpisala na semafor ter v naslednjih igrah prišla bližje (3-4), toda končnica finala turnirja na zelenem pesku je spet pripadla 26-letni Stosurjevi, ki je trenutno 10. igralka sveta.

Samantha Stosur je letošnja zmagovalka turnirja Family Circle Cup

Ja, s finalno zmago je Avstralka prvič v karieri prišla v elitno deseterico igralk na teniški lestvici WTA, v Charelostonu pa je dvignila pokal kot prva igralka iz dežele 'tam spodaj'.

''Prvega naslova se vedno spominjaš. No, ta pa je še bolj pomemben, saj je bil turnir tudi višje rangiran. Težko je primerjati oba naslova, vsak ima svojo težo. Vesela sem, da sem tudi na pesku prikazala odlično igro, kar mi daje samozavest za prihodnje mesece'', je dejala Samantha, ki prihaja iz avstralskega mesta Brisbane, v žep pa je pospravila 470 točk in 107,000 USD.

Vera Zvonarjova ni mogla loviti super udarcev Samanthe Stosur

Poražena Vera Zvonarjova je igrala v 22. finalu (10-12) ter drugem v Charlestonu. Pred dvema letoma je izgubila v finalu s Sereno Williams.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Family Circle Cup 2010
Charleston, ZDA
April 12 - 18, 2010
Nagradni sklad: $700000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(4) Samantha Stosur (AUS) d. (7) Vera Zvonareva (RUS) 60 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete