Benesova vrnila Simoni Halep ter osvojila turnir v Fesu!

01.05.2010

FES, MAROKO - Čehinji Iveti Benesovi je uspelo sladko maščevanje  v finalu turnirja Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem*, ki se je igral za nagradni sklad 220,000 USD in je edini na črni celini pod okriljem WTA.

Tri tedne nazaj v Marbelli je Romunka Simona Halep v 1. krogu premagala Iveto Benesovo, ki ji je danes v finalu turnirja vrnila milo za drago ter zmagala z rezultatom 6-4, 6-2 in prišla do drugega naslova v karieri.

67. igralka sveta in 7. nosilka je v Barceloni prišla do prvega četrtfinala v sezoni,v  polfinalu pa je ugnala Francozino Alize Cornet. Na drugi strani je 19-letna Romunka morala igrati v kvalifikacijah Fesa, kjer je zabeležila 2 zmagi, do finala pa sploh ni izgubila niza. Še največ dela je imela z drugopostavljeno Patty Schnyder, ki jo je v četrtfinalu ugnala po tajbrejku drugega niza.

Iveta Benesova je zasluženo slavila v Maroku

Finale je trajal 1 uro in 22 minut, tekmici pa sta na semafor zapisali kar devet brejkov. Šest jih je uspelo 27-letni Čehinji, ki je bila tokrat veliko boljša od Romunke in je zasluženo osvojila naslov v Maroku - drugega v karieri na turnirjih serije WTA, še šestkrat pa je igrala v finalu. Kar šest let je morala čakati Benesova, da je prišla do druge lovorike, saj prva sega v leto 2004 (Acapulco).

*Princesse Lalla Meryem je prva hčerka in najstarejši otrok maroškega kralja Hasana II in sestra Mohammeda VI, trenutnega kralja Maroka.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem 2010
Fes, MAR
April 26 - Maj 1, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(7) Iveta Benesova (CZE) d. (Q) Simona Halep (ROU) 64 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete