Prvi naslov za Justine Henin po vrnitvi!

02.05.2010

STUTTGART, NEMČIJA - Belgijka Justine Henin se je letos vrnila na teniška igrišča po 1 letu in pol, že na začetku leta pa je na trdi podlagi prišla v finale Brisbana in OP Avstralije. Vsi, ki Belgijko zelo odbro poznajo pa vedo, da je najboljša na pesku in evropska turneja se je za njo na najboljši način začela prav v Nemčiji.

Justine Henin je na WTA Premier turnirju v Stuttgartu pobrala prvo lovoriko po več kot uspešni vrnitvi na teniška igrišča, v finalu pa je končala niz 11. zaporednih zmag Avstralke Samanthe Stosur in slavila s 6-4, 2-6 in 6-1.

Justine Henin je za zmago v Stuttgartu prejela tudi srebrnega lepotca Porsche Boxter Spyder

Za 27-letno Heninovo je to drugi uspeh na turnirju Porsche Tennis Grand Prix, na poti do 42. lovorike v karieri pa je premagala tudi tri postavljene igralke. V 2. krogu je prešla rojakinjo Yanino Wickmayer, v četrtfinalu je dobila 10. medsebojni dvoboj z Jeleno Janković (10/10), v finalu pa je po treh nizih dobilla še boj s sedmopostavljeno Samantho Stosur.

V finalu je v drugem nizu proti Avstralki izgubila pet iger zapored, v tretjem pa je zaostajala 0-1, no od tu naprej, je na igrišču dominirala le Belgijka. S šestimi igrami na svoj račun, kjer je izpustila le sedem točk, je v tem delu igre povsem zasenčila Stosurjevo, ki ni našla izhoda za vrnitev v igro in poraz je bil neizbežen.

Serija zmag Samanthe Stosur se je končala v finalu Stuttgarta

''Le kdo bi si mislil pred letom dni, da bom v Stuttgartu sploh igrala. Ta zmaga mi pomeni zelo veliko. Ko sem videla igrati Rogerja Federerja na Roland Garrosu,... se je v meni nekaj premaknilo. Takšnega občutka nisem doživela še nikoli. Srečna sem, da sem sprejela pravo odločitev in da to veselje lahko delim z vami. Za mano je fantastičen teden, vse je bilo 'perfektno '', je povedala presrečna Belgijka.

42. zmaga v karieri Heninovo postavlja na drugo mesto aktivnih igralk z največ lovorikami, takoj za Venus Williams, ki jih ima 43.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Porsche Tennis Grand Prix 2010
Stuttgart, NEM
April 26 - Maj 2, 2010
Nagradni sklad: $700000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(WC) Justine Henin (BEL) d. (7/WC) Samantha Stosur (AUS) 64 26 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete