Velika zmagovalka Rima je Španka z zanimivim stilom igre, Maria Jose Martinez Sanchez!

08.05.2010

RIM, ITALIJA - Rimska kraljica leta 2010 je Maria Jose Matinez Sanchez. Španka je v finalu po 2 urah in 20 minutah in dveh težkih nizih premagala Srbkinjo Jeleno Janković s 7-6(5), 7-5.

''To je katastrofa'' je sama sebi govorila najboljša srbska teniška igralka, ki je pred tem v 20 urah izločila Venus in Sereno Williams, lastnici 19 naslovov s turnirjev največje četverice.

27-letna prebivalka Barcelone je prišla do največje zmage v karieri, naslova na 2 milijona vrednem Premier turnirju, ki ga je Jankovićeva osvojila že dvakrat. Treba je povedati, da ima Španka zelo 'čuden' stil igre, ki je očitno spravila ob živce Jeleno. Le ta je rabila vsaj pol ure, da se je navadila, pa čeprav je tekmco lani že premagala na 'njenem' terenu po dveh nizih v pokalu Fed.

Maria Jose Martinez Sanchez  takoj po odločilni točki, ki ji je prinesel naslov v večnem mestu

Jankovićeva je igrala zelo slabo pri mreži, kjer je Martinez-Sanchezova izkoristila svoje izkušnje iz dvojic. V prvem nizu je Španka povedla 5-2, preden se je 'JJ' zbudila in prišla do izenačenja, vmes pa ubranila žogo za niz v 9. igri. No, v 12. igri je sama zapravila brejk žogo, ki bi ji prinesla vodstvo v nizih. V tajbrejku je Srbkinji uspelo ubraniti le eno žogo za niz od dveh, pri zadnji pa se je pritožila pri sodniku, ker je mislila, da je bila odločitev napačna. Žal jo je to le stalo dodatnih živcev in ni prav nič profitirala.

V drugem je Španka prišla do odvzema servisa že takoj na začetku, v desetih igrah pa smo videli kar štiri brejke. Odločilni trenutek je prišel v 11. igri, ko je najboljša srbska tenisačica izgubila servis igro v najbolj neugodnem trenutku, Martinez-Sanchezova pa je kljub manjši nervozi potrdila brejk in osvojila tretjo lovoriko v karieri.

Akterki zadnjega dejanja turnirja serije WTA Premier v Rimu, Maria Jose Martinez Sanchez in Jelena Janković

Na podelitvi je bila Jelena kljub porazu dobre volje ter se je zahvalila vsem, tako kot je to v navadi. ''Čestitam Mariji za zmago. Ubila me je z 'drop-shoti'', je priznala 25-letna Beograjčanka, na drugi strani pa je Španki, nevajeni tako velikih podelitev, pri sestopu z odra padel pokrov s pokala :) 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Internazionali BNL dItalia 2010
Rim, ITA
Maj 2 - 8, 2010
Nagradni sklad: $2000000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

María José Martínez Sánchez (ESP) d. (7) Jelena Jankovic (SRB) 76(5) 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete