'V tretje gre rado' si je mislil Južni in v finalu Munchna premagal Čilića!

09.05.2010

MUNCHEN, NEMČIJA - V tretjem finalnem nastopu na turnirju serije ATP 250 v Munchnu, je Rusu Mihailu Južniju le uspelo zmagati in priti do zanimivega pokala, ki ga je visoko dvignil v zrak, ob tem pa je postal še lastnik belega avtomobila BMW3 Cabrio.

Velika borba, ki je trajala 2 uri in 51 minut, je zaznamovala finale med 1. nosilcem Marinom Čilićem in 2. nosilcem Mihailom Južnijem, ki je šel v dvoboj z rezultatom 3-0 v medsebojnih srečanjih. Verjetno je prav zaradi te samozavesti že v prvem nizu hitro povedel 3-0, kar je bila dovolj velika prednost za osvojen prvi niz.

Tradicija, ki se ji Južni nikoli ne izneveri. Salutiranje ob zmagi je njegov zaščitni znak, ki je roko na srce, zelo originalen

11. igralec sveta, doma iz Međugorja, je v drugem nizu izkoristil že prvo priložnost za brejk, a ga je 27-letni Moskovčan ujel na 3-3, v 10. igri pa je Hrvat še enkrat močno pritisnil na servis igro Rusa ter z drugim odvzemom servisa prišel do niza in izenačenja. V zelo zanimvem odločujočem nizu, je Južni v 4. igri ubranil brejk priložnost Čilića, ki je 7. igro na svoj servis izgubil brez dobljene točke, Rus pa je nato do konca ohranil mirne živce in dobil vse igre v katerih je imel začetni udarec ter zmagal s 6-3, 4-6 in 6-4.

Marin Čilić je v današnjem finalu preveč nihal v igri

21-letnemu Čiliću ni veliko zmanjkalo, da bi kot prvi v letošnji sezoni prišel do treh naslovov na turneji, potem ko je že ubranil lovoriki v Čenaju in Zagrebu, Mihail Južni pa je v bavarski prestolnici pod streho spravil 6 karierni naslov, 250 točk in 68,450 evrov.

pripravil: L.S.

foto: bmwopen.de

BMW Open 2010
Munchen, NEM
2-9 Maj, 2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[2] M Youzhny (RUS) d [1] M Cilic (CRO) 63 46 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete