Pred Francozinjo je padla tudi Venus Williams!

16.05.2010

MADRID, ŠPANIJA - Velika zmagovalka teniškega premier turnirja z nagradnim skladom 4,5 milijona ameriški zelencev v Madridu, je nekoliko nepričakovano 24. igralka sveta Aravane Rezai.

Serijo presenečenj je francoska teniška igralka nadaljevala prav do nedeljskega finala, kjer je po 100 minutah pospravila še s četrtopostavljeno Venus Williams s 6-2, 7-5.

Aravane Rezai je že v 1. krogu izločila eno od največjih favoritinj turnirja Justine Henin in takrat so verjetno nekateri pomislili, da bo to le 'zmaga muha enodnevnica', ko pa je v četrtfinalu premagala še Jeleno Janković, je bila senzacija že nekako na vidiku. No, v finalu je dokazala, da nič ni bilo slučajno.

Aravane Rezai ima zanimiv stil oblačenja in na igrišču izstopa tako kot Lady  Gaga na odru

23-letna igralka iz Sain Etienna, ki slovi po enem najmočnejših udarcev, ki prihajajo iz njenega loparja, je Venus enkrat že premagala (enkrat je izgubila) tokrat pa je prvi niz dobila po 28 minutah igre. V drugem smo videli neverjetno borbo mlajše Francozinje, ki se je pobrala po zaostanku 2-5, na poti do končne zmage (dobila je 5 zaporednih iger) pa je ubranila 6 žog, ki jih je imela Venus za osvojitev niza.

Rezaijeva je prišla do tretje in največje lovorike v karieri, že naslednji teden pa bo praznovala obletnico prve osvojitve naslova, saj je bila lani najboljša v Strasbourgu. Ta teden je prvič na enem turnirju premagala dve TOP 10 igralki sveta (Williams, Janković), skupno pa je sedaj zabeležila 4 takšne zmage.

Venus Williams (desno) je v drugem nizu zapravila šest žog za niz

Aravane Rezai je na WTA lestvici prišla do novih 1000 točk ter 620,000 evrov denarne nagrade, Venus Williams pa si je že z zmago v 3. krogu proti Francesci Schiavone zagotovila 2. mesto na računalniški lestvici in od ponedeljka naprej bosta vrh lestvice po sedmih letih spet zavzeli sestri Williams.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Mutua Madrileña Madrid Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 09.05.2010-16.05.2010
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 4,500,000



Finale:

Aravane Rezai (FRA) d. (4) Venus Williams (USA) 62 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete