Peščeni kralj je le eden - Rafael Nadal, ki mu je zaključno točko 'podarilo' igrišče!

16.05.2010

MADRID, ŠPANIJA - Kralj peska ostaja kralj peska tudi po finalnem obračunu na teniškem masters turnirju v Madridu. Španski teniški matador Rafael Nadal, je v prvem sanjskem dvoboju po enem letu, vrnil 'milo za drago' prvemu igralcu sveta Rogerju Federerju, ki ga je premagal lani v magični kocki. 23-letni Nadal je s končnim rezultatom finala 6-4, 7-6 osvojil 18. naslov na turnirjih serije 1000 (masters) in s tem na večni lestvici prehitel Andreja Agassija, s katerim si je delil rekord. Povsem zasluženo!

Gledalci na osrednjem igrišču 'Manolo Santana' so bili priča odličnemu, 21. dvoboju največjih rivalov zadnjih let (14-7 za Nadala), prav tako pa so na račun prišli nekateri navijači, ki so si v Španiji (Madrid, Barcelona, Malaga) lahko ogledali finale kar v kinu, kjer so sliko predvajali v 3D tehnologiji. Cena stopnic je bila 12 evrov in verjamemo, da jin ni bilo žal, tako kot tudi nam pred malimi ekrani, saj je bil to poseben spektakel, ki sta ga začinila najboljša teniška igralca sveta.

 

Rafael Nadal je pri 23 letih in 11 mesecih prišel do 18. lovorike na turnirjih serije masters. Impresivno

23-letni Majorčan, je postal prvi igralec v zgodovini, ki ku je uspelo slaviti na vseh treh peščenih mastersih. V tej sezoni je bilo to v Monte Carlu, Rimu in Madridu. Od leta 2005, ko je začel dominirati na tej podlagi, je vsako leto prišel do dveh od treh turnirjev, s tem, da je glavno špansko mesto prevzelo organizacijo turnirja v tem terminu od mesta Hamburg. Prav nemško pristaniško mesto je bilo nekaj let neosvojena trdnjava za Nadala, ko pa jo je leta 2008 le dobil, mu je 'hat trick' preprečil Novak Đokovič v Rimu.

V finalu letošnjega Madrida smo videli odličen tenis z obeh strani, Federer pa je kljub porazu z maestralnimi potezami najavil, da se bo krčevito boril za ubranitev naslova na Roland Garrosu, koncem maja in v začetku junija.

Španec bo na Roland Garros prišel kot favorit, saj od danes naprej v medsebojnih dvobojih na pesku proti Federerju vodi že 10-2, poleg tega pa je pokazal, da so težave s koleni preteklost.

Teniška velikana 21. stoletja - Roger Federer in Rafael Nadal

Švicarski teniški virtuoz bi v prvem nizu lahko podaljašal negotovost, a je pri 4-5 zapravil štiri brejk priložnosti, od tega dve zaporedni pri 15:40. V drugem nizu je Rafa z brejkom dvakrat prišel v prednost (1-0, 3-2), vendar ga je Federer hitro ujel (1-1, 4-4). Odločitev je padla v tajbrejku, v katerem je bil Nadal za nianso bolj natančen in hraber, v zadnji točki pa je imel tudi nekoliko sreče, saj je Federer po 'čudnem' odskoku žogice, to povsem zgrešil. Zanimivo, da je zmagovalec prišel do enakega števila 'winnerjev' in nevsiljenih napak (27:27), enako pa bi lahko rekli tudi za poraženega (34:33).

Realizacija žogic za brejk je bila skoraj izenačena - Nadal 4/11, Federer 3/11, prav tako pa sta si bila finalista zelo blizu skupnemu številu osvojenih točk - 85:84. Dvoboj je trajal 2 uri in 10 minut.

Poglejte si nekaj utrinkov finalnega obračuna

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Mutua Madrileña Madrid Open 2010
Madrid, ŠPA
10.05.2010-16.05.2010
Nagradni sklad: $2835000
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[2] R Nadal (ESP) d [1] R Federer (SUI) 64 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete