Zmaga Hewitta proti Federerju v senci uspeha slovenske nogometne reprezentance!

13.06.2010

HALLE, NEMČIJA - Teniški turnir ATP serije 250 v Halleju je dobil presenetljivega zmagovalca. Presenetljivega zato, ker sta se v finalu pomerila nekdanja prva igralca sveta in skupno sedemkratna wimbeldonska zmagovalca Roger Federer in Lleyton Hewitt, slednji pa je s Federerjem izgubil že sedemnajstkrat.

Hewitt (32. na ATP), ki je izgubil zadnjih 15 tekem s kraljem travnate podlage, je izgubil prvi niz, ko pa je dobil podaljšano igro drugega, je v žep pospravil še odločilnega, tretjega ter prišel do veilkega skalpa proti leto mlajšemu švicarskemu virtuozu z rezultatom 3-6, 7-6 in 6-4. Veliki finale turnirja Garry Weber Open se je igral ravno v času, ko je Slovenija na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki (Polokwane) igrala prvo tekmo v skupini z Alžirijo ter prišla do prve zmage na velikih tekmovanjih. Kapetan Robert Koren je zadel za zmago 1-0.

 

Lleyton Hewitt z 28. lovoriko v karieri, prvo v Halleju, kjer je nastopil prvič

''To je fantastično'' je dejal Hewitt. ''Igral sem proti igralcu, katerega rezultati povedo vse. Po vseh poškodbah in v teh letih sem spoznal, da še lahko igram na najvišjem nivoju. Bil sem v izgubljenem položaju, pa sem kljub vsemu prišel do lovorike. Sam turnir je bil odličen. Roger tu igra že vsa leta in naslednje leto bom spet tu'', je bil presrečen Avstralec.

V finalu je Federer zadel 13 asov proti šestim Hewittaoba pa sta prišla do dveh brejkov, le da je imel Federer eno priložnost več (2/10, 2/9). Izjemno izenačen dvoboj se je nekako prelomil pri 4-4 (0:40) v drugem nizu na servis Avstralca, ki je nato dobil podaljšano igro s 7-4, v tretjem pa je izkoristil eno priložnost za brejk od treh, ki je bila dovolj za slavje.

Avstralec je prvič po sedmih letih premagal Rogerja Federerja. V tem času je z njim doživel 15 porazov

Roger Federer (2. na ATP) je bil drugič premagan v zadnjih sedmih letih na travnati podlagi, drugič v finalu, saj ga je leta 2008 v finalu Wimbledona po petih nizih premagal Rafael Nadal. Karierno razmerje zmag in porazov na travi ima sedaj 76-3, medtem ko je Hewitt zelo blizu stoti zmagi na travi (98), ampak ima v statistiki zabeleženih še 23 porazov. V medsebojnih dvobojih še vedno vodi Federer s 17-8.

Avstralec, doma iz Adelaida, je v svoje vitrine pospravil 7. lovoriko s travnatih turnirjev in 28. v karieri, v samem finalu pa je igral še 14-krat. Zanimivo je, da je zmagal prav v vseh travnatih finalih, ki jih je igral.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Gerry Weber Open 2010
Halle, NEM
07.06.2010-13.06.2010
Nagradni sklad: $663750
Podlaga: Trava
Tip: ATP




Finale:

[8] L Hewitt (AUS) d [1] R Federer (SUI) 36 76(4) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete