Samu Querreyu ameriški finale v Queens Clubu!

13.06.2010

LONDON, ANGLIJA - 23. igralec sveta Sam Querrey, je zmagal na travnatem turnirju AEGON Championships, ki je potekal v londonskem klubu Queens.

V finalu je ugnal rojaka in prijatelja Mardya Fisha z rezultatom 7-6, 7-5 ter prišel do tretjega naslova v letošnjem letu, po Memphisu in Beogradu. 22-letni Querrey je tako letos zmagal na vseh treh podlagah, ki se igrajo na ATP turneji. Američan je prav do vseh treh lovorik v letošnjem letu prišel preko svojih rojakov, v Queensu pa je osmi prebivalec ZDA v odprti dobi tenisa, ki je dvignil pokal.

Sam Querrey se je vpisal na listo zmagovalcev v Queensu

''Počaščen sem, da sem dvignil pokal v Queensu. Tu so zmagovali sami veliki igralci in zelo sem vesel, da sem eden izmed njih. Pogoji za igro ta teden niso bili najboljši, saj nas je vseskozi motil veter. Poskušal sem biti čim bolj zbran in uspelo mi je'', je povedal Querrey po zmagi.

Samo finale je trajalo 1 uro in 24 minut, Querrey pa je v dveh nizih izstrelil kar 15 asov. Na svoj prvi servis je vknjižil 85% točk, na drugega pa 50%. V prvem nzu sta tekmeca igrala podaljšano igro, saj pred tem nismo videli brejkov, bližje temu pa je bil Mardy Fish, ki je zapravil tri priložnosti za odvzem servisa (Querrey 0/0). Po dobljenem tajbrejku je z dvema odvzetima servisoma Querrey odločil finale v svoj prid (sam je izgubil enega), na koncu pa je osvojil 10 točk več od prijatelja, s katerim si delita tudi skupnega trenerja.

Mardy Fish je atraktivno lovil žogice, a do zmage ni zmogel

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

AEGON Championships 2010
London, VB
07.06.2010-13.06.2010
Nagradni sklad: $627700
Podlaga: Trava
Tip: ATP




Finale:

[7] S Querrey (USA) d M Fish (USA) 76(3) 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete