Izjemni Stahovski do lovorike v Hertogenboschu!

19.06.2010

HERTOGENBOSCH, NZOZEMSKA - Ukrajinec Sergej Stahovski je bil za razred boljši nasprotnik od Janka Tipsarevića v finalu travnatega turnirja UNICEF Open, ki se je igral za nagradni sklad skoraj 400,000 ameriških dolarjev.

Borba za lovoriko je trajala vsega 55 minut, Stahovski pa je slavil s 6-3, 6-0. Prav malo je uspevalo srbskemu tenisaču v hladnem in deževnem nizozemskem finalu, saj je 71. igralec sveta iz Ukrajine igral tekmo življenja. Zadel je prav vse, serviral pa kot igralec prve deseterice, vse to pa je Tipsarevića delalo vedno bolj nervoznega.

Lopar Janka Tipsarevića je bil danes kar nekajkrat na travi

Janko je namreč prvič vrgel lopar na travo že v 4. igri, ko je Stahovski pri 2-1 prišel do dveh žog za brejk, izkoristil pa je drugo, kar je bilo povsem dovolj za osvojen prvi niz. Ko je 24-letni Ukrajinec že v 1. igri drugega niza, nato pa še v 3. igri prišel do odvzemov servisa, je bilo jasno, da se Srb  v drugem finalu po Moskvi 2009, kjer ga je v treh nizih porazil Rus Mihail Južni, ne bo dokopal do lovorike.

Stahovski je rutinirano prišel do tretjega zmagoslavja na turnirjih serije ATP (Zagreb 2008, Sant Petersburg 2009), v drugem nizu pa je Tipsreviću zavezal kravato ter še drugič zmagal v medsebojnih dvobojih. Kijevčan je Tipsarevića ugnal že na turnirja v Zagrebu, kjer je prišel do prvenca.

Naj dodamo, da je Srb na turnir v Hertogenbosch, ki je bil prvič na sporedu leta 1990, prišel s šestimi zaporednimi porazi na ATP Touru, tako da mu bodo te zmage prišle še kako prav pred nastopi v Wimbledonu. Janko se namerava čez 14 dni tudi poročiti in na zaključni slovesnosti je nasmejan povedal, da bo poroko prestavil, če bo igral finale v All England Clubu.

Sergej Stahovski je prišel do tretjega naslova v karieri

Sergej Stahovski je za zmago dobil 250 točk in 72,500 evrov, Tipsarević pa 150 točk in ček v višini 37,900 evrov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

UNICEF Open 2010
's-Hertogenbosch, NIZ
13-19 Junij, 2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Trava
Tip: ATP




Finale:

S Stakhovsky (UKR) d [7] J Tipsarevic (SRB) 63 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete