Heninova dobila 'pripravljalni' turnir pred Wimbledonom!

19.06.2010

HERTOGENBOSCH, NIZOZEMSKA - Belgijska teniška igralka Justine Henin, je lani na Roland Garrosu kot upkojena teniška igralka gledala Rogerja Federerja, ko je prišel do kariernega Grand Slama (zmaga na vseh največjih štirih turnirjih sveta) ter si mislila - manjka mi le Wimbledon, zakaj se ne bi vrnila in prišla še do te lovorike?!

Rečeno, a še ne storjeno - Justine se je v letošnji sezoni vrnila v teniško karavano z jasnim ciljem - osvojiti Wimbledon. Že januarja je igrala v finalu prvega Grand Slama sezone v Melbournu, danes pa je le dva dni pred začetkom turnirja na sveti travi dobila travnati turnir v Hertogenboschu, ki velja za enega pripravljalnih pred Wimbledonom.

Heninova je pred največjim ciljem sezone - Wimbledonom

Prva nosilka turnirja UNICEF Open do finala ni oddala niti niza, no danes pa je že takoj na začetku izgubila servis igro, s tem tudi prvi niz proti Andrei Petkovic. Nemka je tudi v drugem in tretjem nizu prva prišla do brejka, a se Belgijka ni predala, v odločilnem nizu se je vrnila celo iz 0-3, na koncu pa slavila s 3-6, 6-3, 6-4.

''Ko sem v drugem nizu zaostajala za brejk, je verjetno večina pomislila, da sem poražena, toda to je bila take vrste tekma, ki si jo najbolj želiš dobiti'', je dejala Heninova. ''Moje misli so bile že v Wimbledonu, zato je bil ta dvoboj veliko težji kot ostali, poleg tega pa je Andrea igrala odlično. Zelo dobra je na travi, saj so njeni udarci ravni in močni'', je še dodala Belgijka, ki ima sedaj v lasti 4 turnirske zmage na travi. Od aktivnih igralk jih je več osvojila le Venus Williams, ki je pri petih.

Petkovicevi ni uspelo ugnati Justine Henin

28-letna Belgijka je v svoji karieri osvojila OP Avstralije (2004), štirikrat je bila najboljša na Roland Garrosu (2003, 2005, 2006, 2007) in dvakrat na OP ZDA (2003, 2007), toda v zbirki ji manjka Wimbledon. Njen najboljši rezultat v All England Clubu prihaja iz leta 2001 in 2006, ko je igrala v finalu. Prvič ji je slavje preprečila Venus Williams, drugič pa Amelie Mauresmo, v karieri pa je do danes na travi zabeležila 50 zmag in 10 porazov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Unicef Open 2010
's-Hertogenbosch, NIZ
Junij 13 - 19, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trava
Tip: WTA




Finale:

(1/WC) Justine Henin (BEL) d. (7) Andrea Petkovic (GER) 36 63 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete