WIMBLEDON: Kraljica je le ena - Serena Williams!

03.07.2010

WIMBLEDON - Kdo drug kot Serena Williams!!! 28-letna Američanka je nesporna kraljica WTA Toura in že dve leti zapored tudi najprestižnejšega teniškega turnirja sveta - Wimbledona.

V velikem sobotnem finalu, pred mnogo uglednimi gosti, je še četrtič prišla do trofeje - zlatega krožnika, potem ko je v finalu hitro pokopala vse možnosti o presenečnju ter premagala tri leta mlajšo rusko teniško igralko Vero Zvonarjovo s 6-3, 6-2.

Za mlajšo od sester Williams je to že 13. lovorika s turnirjev velike četverice, s tem pa je prehitela tudi legendarno rojakinjo Billie Jean King. Celoten finale je trajal 'le' 67 minut, prva igralka pa je bila še šestič boljša od Zvonarjove (21. na WTA), od sedmih medsebojnih srečanj.

Lovorika iz Wimbledona je pristala v pravih rokah

Dobro se je držala Rusinja na začetku prvega niza, toda ena slabo odigrana igra je bila dovolj, da je Serena prišla do brejka in nato dobila prvi niz s 6-3. Drugi niz ni bil tako razburljiv. Izjemna Serena je dominirala od vsega začetka, prišla še do dveh brejkov ter zasluženo slavila, še več, nasprotnici sploh ni dovolila možnosti in priložnost za brejk. Dosegla je kar 29 winnerjev, napram devetim Moskovčanke, v neizsiljenih napakah pa je bilo 9-5 za Sereno, kar pa niti najmanj ni ogrozilo njene zmage.

Hja, John McEnroe je imel povsem prav, ko je pred dvobojem finala dejal, da se bo postavil na glavo, če bo Serena klonila v finalu. Zgodba sicer ni pritegnila velike pozornosti, saj so se z njim očitno vsi strinjali. Zanimivo, da je za moški finale (na sporedu je jutri ob 15. uri) nemogoče priti do vstopnic ali pa za njih mastno plačate (5,000 funtov in več), no, za ženski finale ni bilo takšnega zanimanja, saj si karto lahko dobil tudi za 100 angleških funtov, kolikor stane tudi v redni prodaji.

Tudi Vera Zvonarjova (desno) ni imela razloga za slabo voljo. Navsezadnje je prvič v karieri igrala v velikem finalu turnirja za Grand Slam

Američanka, doma iz Palm Beach Gardna, je tako ubranila lanskoletnih 2,000 na lestvici WTA in bo še naprej krepko vodilna, v njen bogati sef pa je pricurljalo dodatnih 1 milijon angleških funtov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




Finale:

(1) Serena Williams (USA) d Vera Zvonareva (RUS) 63 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete