Szavayeva ponos domačih gledalcev!

11.07.2010

BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA - Agnes Szavay, 21-letnica doma iz Kiskunhalasa, je ubranila naslov na domačem WTA turnirju serije International, ki se igra v Budimpešti na peščeni podlagi.

Trenutno 49. igralka sveta, je v finalu po dveh zaporednih nizih s 6-2, 6-4 premagala Švicarko Patty Schnyder. Zanimivo, da sta se finalistki letošnjega turnirja GDF Suez Grand Prix pomerili že v lanskoletnem finalu, kjer je prav tako zmagala Madžarka, a je potrebovala veliko več dela za naslov kot letos.

Gledalci so dobili to kar so želeli - zmago domače igralke Agnes Szavay

Obe tekmici sta na poti do nedeljskega finala izločili prvopostavljeni nosilki in bodoči teniški zvezdnici. Schnyderjeva je v 2. krogu premagala 1. nosilko Aliso Klejbanovo, v četrtfinalu pa najboljšo našo tenisačico Polono Hercog, Szavayeva pa je bila v polfinalu boljša od drugopostavljene Romunke Alexandre Dulgheru.

Sedmopostavljena Szavayeva je tako ujela četrto lovoriko v karieri. Leta 2007 je slavila v Palermu in Pekingu, lani pa, kot smo omenili, v Budimpešti. Turnir v glavnem madžarskem mestu je edini serije WTA, ki se igra v domovini Agnes Szavay, ki je prejela ček v višini 37,000 USD ter ubranila tudi 280 točk.

pripravil: L.S.

foto: gdfsuezgrandprix.com

GDF SUEZ Grand Prix 2010
Budimpešta, MAD
Julij 5 - 11, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(7) Agnes Szavay (HUN) d. Patty Schnyder (SUI) 62 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete