Agnes Szavay v tednu dni do drugega naslova!

18.07.2010

PRAGA,  ČEŠKA - Madžarka Agnes Szavay nadaljuje z najdaljšo serijo zmag v karieri na turneji SonyEricsson WTA Tour. Z desetim dobljenim dvobojem zapored, je prišla do drugega zaporednega naslova na turnirju ECM Prague Open, ki se je igral za nagradni sklad 220,000 USD. Prejšnji teden je slavila v domači Budimpešti, danes pa je s finalno zmago proti Barbori Zahlavovi Strycovi dobila 'v roke' še turnir v Pragi.

Sedmopostaljena Szavayeva je za zmago rabila odličen začetek in konec proti omopostavljeni domačinki, ki je sicer dobila drugi niz, toda v prvem kariernem finalu ji ni uspelo zmagati. Končni rezultat se je glasil 6-2, 1-6 in 6-2. Szavayeva in Zahlavova Strycova sta se med seboj pomerili prvič, zmagovalka pa je na poti do naslova v četrtfinalu izločila tudi najboljšo slovensko igralko tenisa Polono Hercog.

Agnes Szavay ima v lasti pet lovorik s turnirjev serije WTA

Madžarka je šele druga tenisačica v letošnji sezoni, ki ji je uspelo zmagati na dveh turnirjih zapored. To je uspelo le Venus Williams, ki je bila pomladi najboljša v Dubaju in Acapulcu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

ECM Prague Open by Glanzis 2010
Prague, ČEŠ
Julij 12 - 18, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(7) Agnes Szavay (HUN) d. (8) Barbora Zahlavova Strycova (CZE) 62 16 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete