Montanes je v Stittgartu dvignil drugo lovoriko v sezoni!

18.07.2010

STUTTGART, NEMČIJA - 30. igralec sveta Albert Montanes je teden zaključil na najboljši možen način - z zmago na teniškem ATP turnirju v Stuttgartu in s tem sledil španski nogometni reprezentanci, ki je prejšnjo nedeljo na svetovnem prvenstvu dvignila zlati pokal v Južni Afriki ter rojaku Nicolasu Almagro, ki je par ur prej zmagal na teniškem turnirju v Bastadu.

29-letni Montanes je bil okronan za zmagovalca, ko je njegov nasprotnik Gael Monfils predal dvoboj v drugem nizu pri rezultatu 6-2, 1-2, gledano iz vidika Montanesa, ki je s tem postal šesti igralec iz Španije, ki je osvojil turnir v Stuttgartu.

Albert Montanes je dobil finale Stuttgarta predčasno

V današnji finale je prišel z dobro popotnico, ko je pred tem ugnal Jurgena Melzerja in Juana Carlosa Ferrera v četrtfinalu in polfinalu. V finalu je Monfilsu vzel servis v 3. in 7. igri ter po 33 minutah povedel v nizih. No, po treh igrah drugega niza je Francoz predal dvoboj Montanesu, ki je prišel do drugega naslova v letošnji sezoni. Najboljši je bil že v Estorilu, ko je med drugim ugnal tudi Rogerja Federerja.

Montanes je iz Stuttgarta odnesel 250 točk, 72,150 evrov ter luksuznega Mercedesa, Monfils pa se je moral zadovoljiti z osmim finalnim porazom (dva naslova).

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

MercedesCup 2010
Stuttgart, NEM
12.07.2010-18.07.2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[5] A Montanes (ESP) d [3] G Monfils (FRA) 62 12 ret. (right ankle)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete