Kaja Kanepi si bo Palermo za vedno zapomnila!

18.07.2010

PALERMO, ITALIJA - Estonska teniška igralka Kaja Kanepi (38. na WTA) si bo Sicilijo vtisnila v spomin za vse življenje, saj je danes na WTA turnirju serije International v Palermu, prišla do prvega naslova v karieri.

Za ta podvig je v velikem finalu premagala branilko naslova in domačo igralko Flavio Pennetto s s 6-4, 6-3. Italijanka je do finala igrala zelo suvereno ter pometala z nasprotnicami, zaradi tega pa je bila tudi velik favorit zadnjega dvoboja, ki je odločal o končni zmagovalki. No, 25-letna Estonka je bila očitno prevelika ovira za simpatično Flavio.

Flavia Pennetta ni uspela ubraniti naslova iz lanskega leta na domačem turnirju v Palermu

Igralka iz Talina je lani prišla že do 18. mesta na WTA lestvici, nato pa je sledil padec, toda morda je sedaj zopet našla zmagoslavno formulo, ki jo bo vrnila nazaj med Top 20. Celoten finale je trajal 1 uro in 29 minut, Kanepijeva pa je v vsakem nizu prišla do treh brejkov, sama pa ga je izgubila po dvakrat. To je bilo dovolj za prvenec na turneji ženskega tenisa (dva finala je izgubila), ki ga Pennetta s slabim izkoristkom točk na svoj prvi servis (36%) ni uspela preprečiti.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

XXIII SNAI Open - Internazionali Femminili di Tennis di Palermo 2010
Palermo, ITA
Julij 12 - 18, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

(5) Kaia Kanepi (EST) d. (1/WC) Flavia Pennetta (ITA) 64 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete