Dinaro Safino je v Portorožu nasledila rojakinja Ana Čakvetadze!

26.07.2010

PORTOROŽ - Junakinja šestega teniškega turnirja Banka Koper Slovenija Open je drugo leto zapored Rusinja. Lani je v mestu rož slavila takrat prva nosilka in prva igralka sveta Dinara Safina, letos pa njena someščanka in rojakinja Ana Čakvetadze, ki si je v nasprotju z Dinaro, glavni del 220,000 USD vrednega turnirja priborila skozi šivankino uho.

23-letna Ana, ki je pred tremi leti zasedala 5. mesto na teniški lestvici WTA, je v velikem finalu, ki se je zaradi plohe začel z dveurno zamudo, gladko pospravila s Švedinjo Johanno Larsson s 6-1,6-2.

 

Finalistki letošnjega OP Slovenije, Johanna Larsson in Ana Čakvetadze

Rusinja je s tem dokazala, da se počasi vrača v staro formo, že v polfinalu pa je izločila sedmopostavljeno Polono Hercog, s tem pa tudi nekako pokrbela, da so bile tribune na osrednjem igrišču na pol prazne. Samo finale je trajalo le eno uro in je bilo eno slabših, ki smo jih videli v zadnjih šestih izvedbah največjega slovenskega teniškega turnijra, krivdo pa lahko pripišemo mladi Švedinji, ki ni bila dorasla tempu Rusinje, ki je vseskozi narekovala ritem in z lahkoto dobivala točko za točko.

Larssonova, ki je prvič v karieri igrala v finalu WTA turnirja, je imela nekoliko več spodbude slovenskih gledalcev, edino omembe vredno igro pa je sestavila na servis Čakvetadzejeve, ko je ta že vodila 6-1, 5-2 (0:40), toda naslednjih pet točk za končno zmago je spet pripadlo 103. igralki sveta, ki se je tako veselila 8. zmage na turnirjih serije WTA, prve po letu 2008.

Ana Čakvetadze je zasluženo slavila v Pororožu

Za zmago je Čakvetadzejevi pripadlo 37,000 USD, Larssonova pa se je morala zadovoljiti z 19,000 USD. Ana se je ob koncu zahvalila vsem, ki so jo podpirali na poti do uspeha ter dejala, da bo rade volje prišla v Portorož tudi naslednje leto. Sama zmage ni pričakovala, zato jo je toliko bolj vesela.

pripravil: L.S.

foto: Marko Sivec

Banka Koper Slovenia Open 2010
Portorož, SLO
Julij 19 - 25, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

Anna Chakvetadze (RUS) d. Johanna Larsson (SWE) 61 62

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete