Julia Goerges dobila polfinale in finale v enem dnevu ter prišla do prvenca!

26.07.2010

BAD GASTEIN, AVSTRIJA - Zmagovalka letošnjega WTA turnirja serije International v Bad Gasteinu, je Nemka Julia Goerges, ki je v nedeljo dobila polfinale in finale.

Goergesova, je že v nedeljo dopoldne premagala Alize Cornet v polfinalu, saj je bil ta dvoboj, ki je peljal v veliki finale prestavljen zaradi slabega vremena, ki je zajel Avstrijo. Nemka pred tem še nikoli ni igrala s Cornetovo, prav tako pa se je prvič pomerila s Timeo Bacsinszky, ki jo je v velikem finalu premagala s 6-1, 6-4.

Julia Goerges je v Bad Gasteinu osvojila prvi naslov v karieri

Seveda je to največji uspeh za mlado Nemko, ki šteje 21 let, saj je do včeraj le štirikrat igrala v polfinalu WTA turnirjev. Ja, kar dve muhu je ubila na en mah - priigrala si je finale, nato pa še zmagala.

''Zjutraj sem si rekla, da moram izkoristiti priložnost, ki se mi je ponudila že petič (priti v finale). Ko mi je to uspelo, sem bila zelo sproščena, zato sem tudi igrala neobremenjeno ter prišla do prve lovorike v karieri. Zelo sem srečna. Za nagrado si grem prvo kupiti nov prenosnik, saj je sedanji že zelo star'', je dejala Goergesova.

Julia Goerges ima sedaj 13 zmag iz 14 dvobojev, prejšnji teden pa je bila udeleženka polfinala na turnirju v Palermu, kjer jo je v polfinalu ustavila Flavia Pennetta.

pripravil: L.S.

foto: sonyericssonwtatour.com

NURNBERGER Gastein Ladies 2010
Bad Gastein, AVT
Julij 19 - 25, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




Finale:

Julia Goerges (GER) d. (2) Timea Bacsinszky (SUI) 61 64

Polfinale:

Julia Goerges (GER) d. Alizé Cornet (FRA) 61 64

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete