Mardy Fish dobil ameriški finale v Atlanti!

26.07.2010

ATLANTA, ZDA - Prvi turnir v olimpijskem mestu Atlanta po letu 2001, je dobil domačin Mardy Fish, ki je v velikem finalu po tajbrejku tretjega niza zlomil odpor rojaka Johna Isnerja s končnim rezultatom 4-6, 6-4 in 7-6.

Mardy Fish tako nadaljuje z uspešno sezono in je prišel do drugega zaporednega naslova (V Newportu je v finalu premagal O.Rochusa) ter niz zmag povečal na deset. Na zadnjih štirih turnirjih je kar trikrat igral v finalu, saj je končal kot poraženec tudi v finalu Queensa, kjer ga je na zadnji stopnički ustavil rojak Sam Querrey.

Mardy Fish je trenutno v izjemni formi

''To je trenutno vrhunec moje kariere. Še nikoli nisem osvojil dva turnirja v enem letu, kaj šele dva zapored. 10 zaporednih zmag je res nekaj izjemnega'', je povedal po zmagi Fish, ki se kar ni nehaj smejati. V roke je dobil ček v višini 95,845 USD na letsvici pa si prištel novih 250 točk.

Zmgaovalec Atlante sedaj tudi v odi v posebnem seštevku, ki šteje za ameriško serijo turnirjev, saj je bil turnir Atlanta Tennis Championships prvi v nizu, ki si sledijo vse do OP ZDA, ki se začne 30. avgusta.

Fish na poti do finala ni izgubil niza, v polfinalu pa je pospravil tudi s prvopostavljenim Andyem Roddickom. No, proti Isnerju je izgubil prvega, ko je nasprotnik izkoristil svojo brejk priložnost, potem pa izenačil v drugem. Zmagovalca je odločila podaljšana igra, v kateri je Fish dobil prve štiri točke, ki so tlakovale pot k uspehu po 2 urah in 45 minutah igre.

John Isner je izgubil naslov v podaljšani igri tretjega niza. Finale je trajal skoraj tri ure, a Isner se je na tako dolge dvoboje že navadil, saj je na Wimbledonu v 1. krogu igral več kot 11 ur

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Atlanta Tennis Championships 2010
Atlanta, ZDA
19.07.2010-25.07.2010
Nagradni sklad: $531000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

Mardy Fish (USA) d John Isner (USA) 46 64 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete