Nicolas Almagro v Gstaadu do sedmega naslova v karieri!

01.08.2010

GSTAAD, ŠVICA - 18. igralec sveta Nicolas Almagro po Wimbledonu nadaljuje z zbiranjem lovorik. Potem ko je bil najboljši v švedskem Bastadu (v finalu je premagal Soderlinga), je na prvi avgustovski dan ujel naslov še v švicarskem Gstaadu.

Za Almagra je to druga zmaga v letošnjem letu, v velikem finalu pa je s 7-5 in 6-1 premagal Francoza Richarda Gasqueta. Španec je že na Švedskem prekinil 17-mesečni post brez naslova, no, od danes naprej pa jih ima v svoji zbirki že sedem, ob še dveh finalih, prav vsi pa prihajajo s peščene podlage.

Nicolas Almagro ima sedaj v vitrini sedem lovorik. Španec je danes na rdečem pesku zadel kar 17 asov

Prebivalec Murcie, je postal prvi Španec z naslovom v Gstaadu po Alexu Coretji, ki je bil najboljši leta 2002, pri 5-4 pa je že imel servis za osvojitev prvega niza, toda Gasquet je izkoristil prvo brejk priložnost za izenačenje na pet. Almagro je takoj reagiral in v naslednji igri še enkrat prišel do brejka, ki ga je potrdil v 12. igri, zadnjo točko pa je po 43 minutah zaključil z asom.

V drugem je prešel v vodstvo z 2-1, veliko napak Francoza pa je njegovo prednost še utrdilo, saj je bilo kar nenkrat 4-1 za Španca. Ko je v 7. igri Almagro prišel še do enega brejka je dokončno zlomil sla odpor Gasqueta ter slavil po 75 minutah igre.

Richard Gasquet ni uspel ponoviti leta 2006, ko je bil v Gstaadu najboljši

''Danes sem odigral  najboljši tenis'', je dejal Španec ter dodal: ''Odlično sem vračal servise, moj začetni udarec pa je bil enkraten.''

Almagro je za zmago dobil 250 točk in ček v vrednosti 68,450 evrov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Allianz Suisse Open Gstaad 2010
Gstaad, ŠVI
25 Julij-1 Avgust, 2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[2] N Almagro (ESP) d [7] R Gasquet (FRA) 75 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete