V drugo je Juanu Carlosu Ferreru le uspelo dobiti Umag!

02.08.2010

UMAG, HRVAŠKA - Letošnji zmagovalec 21. turnirja serije ATP Studena Croatia Open v Umagu je Španec Juan Carlos Ferrero.

31-letni Ferrero, je že lani igral v finalu, kjer ga je na zadnji stopnički ustavil Nikolaj Davidenko, letos pa je ljubitelj nočnega življenja le prišel do željenega naslova v hrvaškem tursitičnem mestu. V finalu je premagal Italijana Potita Staraceja s 6-4, 6-4 in mu s tem prizadejal tretji finalni poraz v treh nastopih. ''Vidimo se na večernem partyu'', je končal svoj govor Ferrero preden so ugasnili luči, da so gledalci lahko uživali v ognjemetu.

 

J.C.ferrero je v Umagu prišel do 15. lovorike v karieri

Na drugi strani je Španec prišel že do tretje letošnje lovorike in se v Umagu postavil ob bok rojakom in nekdanjim zmagovalcem Albertu Berasateguiu, Carlosu Moyi, Felixu Mantilli in Fernandu Verdascu, ki že visijo s stropa osrednjega igrišča v Stella Marisu.

Končni naslov je J.C.Ferrero dobil z dobljenim enim brejkom v vsakem nizu. V prvem je prešel v vodstvo iz 1-1 na 3-1, v drugem pa je z odvzemom servisa v 9. igri pokopal upanje na prvi naslov Italijanu, ki ni prišel niti do ene brejk priložnosti. S tem je tudi nekako zacelil rane iz lanskoletnega finala, ko je proti Davidenku padel praktično brez odpora.

Za J.C.Ferrera je to že 15. zmaga na turnirjih serije ATP, tu notri pa je vštet tudi edini naslov s turnirjev za Grand Slam, ko je bil najboljši na Roland Garrosu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

ATP Studena Croatia Open 2010
Umag, HRV
26.07.2010-01.08.2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

Juan Carlos Ferrero (ESP) d Potito Starace (ITA) 64 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete