Sam Querrey preko Murraya do četrte letošnje lovorike!

02.08.2010

LOS ANGELES, ZDA - 2. nosilec turnirja Farmers Classic v Los Angelesu Sam Querrey, se je dokopal že do četrtega naslova v letošnjem letu. V finalu Los Angelesa je po treh nizih s 5-7, 7-6 in 6-3 ugnal prvopostavljenega Andya Murraya.

Britanski teniški igralec tako še vedno ostaja brez končne zmage v letošnji sezoni, v kateri je igral dva finala (OP Avstralije, Los Angeles), saj je domačin Sam Querrey ubranil naslov iz lanskega leta. Za nameček je po štirih porazih še prvič prišel do dobljenega obračuna proti Murrayu in prekinil 'prekletstvo', saj do včeraj ni osvojil niti niza.

Sam Querrey se veseli četrte letošnje zmage na turnirjih serije ATP in prve proti Andyu Murrayu

Querrey je v sezoni 2010 osvojil že četrti naslov, še enkrat pa je bil v finalu, kar je pravo nasprotje z lansko sezono, ko je imel v finalih razmerje 1-4. Če seštejemo, ima Američan sedaj v lasti 5. lovorik, za nagrado pa je v Los Angelesu 'pokasiral' 111,950 USD. Kot zanimivost naj omenimo, da sta v dvojicah ubranila naslov tudi brata dvojčka Mike in Bob Bryan. To pomeni, da je bil naslov ubranjen med posamezniki in v dvojicah, kar je prvič v 84-letni zgodovini turnirja.

22-letni Querrey je prvi po Montanesu in Estorilu 2009, ki je dobil turnir, ko je pred tem ubranil zaključno točko (polfinale Tipsarević). Če tu prištejemo še ubranjeno zaključno točko v finalu Beograda, je Američan tudi prvi z najmanj dva osvojenima turnirjema v sezoni po Andyu Roddicku, ki je leta 2003 dobil tri, pred tem pa reševal točko za zmago nasprotnika.

Andy Murray je klecnil v finalu L-A.-ja

''Vsi štirje dvoboji tega tedna so bili zelo vznemirljivi'', je dejal stari in novi zmagovalec Los Angelesa. ''Vesel sem zmage, saj je bil to prvi turnir, kjer sem branil naslov, saj so Las Vegas črtali s koledarja'', je še dodal Querrey, ki se že seli v Washington in turnir Legg Masson Classic (Serija 500), kjer bo po uspešnih kvalifikacijah v 1. krogu glavnega dela zaigral tudi Grega Žemlja. Njegov prvi nasprotnik bo Nemec Benjamin Becker, 29-igralec doma iz Fort Lauderdaleja (ZDA), rojen pa je bil v nemškem Merzigu. Becker je 67. igralec teniške lestvice ATP, z Grego pa sta se letos že pomerila v 1. krogu Grand Slama v Melbournu. Takrat je po tesnih treh nizih zmagal Nemec, a danes je nova tekma in priložnost za maščevanje.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Farmers Classic 2010
Los Angeles, ZDA
26.07.2010-01.08.2010
Nagradni sklad: $619500
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

(2) Sam Querrey (USA) d (1) Andy Murray (GBR) 57 76 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete