Wozniackijeva dokončala domačo pravljico!

08.08.2010

KOPENHAGEN, DANSKA - Domača igralka in prvopostavljena tenisačica novega turnirja v koledarju ženske turneje WTA Tour v Kopenhagnu Caroline Wozniacki, je danes s finalno zmago proti Klari Zakopalovi dokončala delo, ki ga je začela na začetku tedna.

Ja, premierni turnir na Danskem se je končal na najlepši možni način za organizatorje, saj je 3. igralka sveta in domačinka Caroline Wozniacki v nedeljskem finalu po 1 uri in 18 minurah ugnala Čehinjo Klaro Zakopalovo. 20-letna igralka Poljskih korenin, je slavila s 6-2 in 7-6 in s tem zabeležila 8 turnirsko zmago, drugo v letošnjem letu, po slavju v Ponte Vedra Beachu.

Caroline Wozniacki je v finalu domačega turnirja premagala Klaro Zakopalovo

Prvi niz je šel gladko v roke mladi Danki, v drugem pa se je pobrala iz zaostanka 4-2 ter izsilila podaljšano igro, kjer je povedla 6-1. Čehinji je še uspelo dobiti naslednje štiri točke, pete pa ne in tako je Wozniackijeva razveselila domače gledalce.

Caroline ima sedaj v finalih razmerje 8-7, Čehinja pa je z današnjim porazom izgubila že osmi finale ob dveh zmagah. Po odlično opravljenem delu na domačem terenu, Wozniackijeva že hiti na letalo, ki jo pelje v ZDA, saj jo naslednji teden čaka nastop na Premier turnirju v Cincinnatiju. Tudi tam bi spet lahko bila 1. nosilka, saj bo zaradi poškodbe manjkala Serena Williams, pod vprašanjem pa je tudi nastop Jelene Janković, ki še zmeraj čuti posledice poškodbe, ki jo je dobila na WTA turnirju v Portorožu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

e-Boks Sony Ericsson Open 2010 2010
Kopenhagen, DAN
Avgust 2 - 8, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (7) Klara Zakopalova (CZE) 62 76(5)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete