David Nalbandian se je vrnil v velikem slogu ter osvojil Washington!

09.08.2010

WASHINGTON, ZDA - Argentinski teniški zvezdenik David Nalbandian dokazuje, da je eden najbolj talentiranih teniških igralcev sveta, ustaviti pa ga ne morejo niti poškodbe, s katerimi ni imel veliko sreče v karieri. Na ATP turnirju serije 500 v Washingtonu je prišel do 11. lovorike v karieri.

Ribič iz Cordobe, je v finalu turnirja Legg Mason Tennis Classic premagal Marcosa Baghdatisa s 6-2, 7-6 in poskrbel, da se že tretjo leto zapored na listi zmagovalcev nahaja argentinski tenisač. Ja, zadnji dve leti je v glavnem mestu ZDA slavil Juan Martin del Potro, ki je trenutno na spisku poškodovanih in je vprašljiv tudi za nastop na OP ZDA.

David Nalbandian je prišel do 11. zmage v karieri

Nalbandian je igral v prvem finalu po januarju 2009, ko mu je to uspelo v Sydneyu, zaradi operacije kolka in poškodbe pa je v tem času zdrsnil na 117. mesto lestvice ATP, a današnja zmaga ga bo zopet potisnila med TOP 50, poleg vsega pa je letos postal prvi zmagovalec turnirjev, ki se nahaja izven stoterice.

''To je zelo pomembna zmaga zame, saj sem trdo delal. Leto in pol sem se boril s poškodbami, zato je ta uspeh toliko večji. Ne le zaradi uvrstitve na lestvici, ampak zaradi vsega skupaj'', je povedal 28-letni David, ki ima armenske korenine, v letošnjem letu pa je nastopil šele na petem turnirju. V polfinalu je izločil enega izmed favoritov turnirja Marina Čilića.

V velikem finalu je odvzel servis Ciprčanu v prvi in sedmi igri za osvojen prvi niz. Drugi niz je bil veliko bolj zanimiv in izenačen, v 12. igri pa je imel Bahgdatis celo žogo za niz, a se je Nalbandian odlično ubranil. Zmagovalca je odločil tajbrejk, kjer je Argentinec povedel 5-0, Ciprčan pa je dobil naslednje tri točke, toda slavja Nalbandiana ni uspel ogroziti. Tekmo in finale je Južnoameričan dobil z drugo zaključno žogo po malo manj kot dveh urah igre.

25. igralec sveta Baghdatis ima sedaj v finalih razmerje 4-5, oz. 1-1 v letošnji sezoni, kjer je slavil v Sydneyu. Tusi Ciprčan je lani začel pohod nazaj v svetovni vrh, saj je bil že 150. na lestvici ATP ter je moral igrati tudi Challengerje, skozi katere si je zopet izboril status med najboljšimi ter ga nato tudi obdržal

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Legg Mason Tennis Classic 2010
Washington, ZDA
1-8 Avgust, 2010
Nagradni sklad: $1165500
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

[WC] D Nalbandian (ARG) d [8] M Baghdatis (CYP) 62 76(4)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete