Kuznjecova najboljša na WTA turnirju v San Diegu!

09.08.2010

SAN DIEGO, ZDA - Ruska teniška igralka Svetlana Kuznjecova je velika zmagovalka WTA turnirja serije Premier v San Diegu, ki se je igral za nagradni sklad v višini 700,000 USD.

2 uri in pol je trajal finalni boj med Svetlano Kuznjecovo in Agnieszko Radwansko, ki ga je na koncu dobila Rusinja s 6-4, 6-7 in 6-3. Sveta, kot Kuznjecovo kličejo na ženski teniški turneji, je pred štirimi tedni prvič po letu 2004 izpadla iz TOP 20 na teniški lestvici WTA, na turnirju Mercury Insurance Open pa je bila nepostavljena igralka, kljub temu pa ni bila izločena iz kroga favoritinj, saj ima v svoji statistiki že vpisana dva turnirja za Grand Slam in je nekoč že zasedala 2. mesto na lestvici.

Svetlana Kuznjecova (desno) je v odlični formi pred OP ZDA

Na poti do finala v Kaliforniji je izločila osmpostavljeno Yanino Wickmayer in 5. nosilko Flavio Pennetto, no v velikem finalu pa je po maratonski igri ustavila še četrtopostavljeno Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Najbolj dramatični trenutki finala prihajajo iz drugega niza oz. tajbrejka, kjer je Rusinja že imela štiri zaključne žoge, a je morala za dokončno potrditev zmage igrati še tretji niz.

''V drugem nizu sem zapravila zmago in težko se je bilo zbrati za tretjega. Vse se je začelo od začetka. Verjela sem vase, zato sem zelo ponosna, da mi je uspelo'', je povedala zmagovalka, ki je prišla do 13. lovorike v karieri, še 18-krat pa je igrala v finalu.

Agnieszki Radwanski je v finalu uspelo dobiti tajbrejk drugega niza

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Mercury Insurance Open presented by Tri-City Medical Center 2010
San Diego, USA
August 2 - 8, 2010
Prize money: $700000
Surface: Hard
Type: WTA




Finale:

Svetlana Kuznetsova (RUS) d. (4) Agnieszka Radwanska (POL) 64 67(7) 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete