Andy Murray zlomil tudi Rogerja Federeja in ubranil naslov!

15.08.2010

TORONTO, KANADA - V finalu masters turnirja serije ATP 1000 sta se pomerila 3. in 4. igralec sveta Švicar Roger Federer in Britanec Andy Murray. Branilec naslova Andy Murray je pokazal, da mu podlaga  v Torontu zelo leži, saj mu je moral priznati premoč tudi Roger Federer. Rezultat se je na koncu glasil 7:5,7:5 v nizih!





1. niz se je začel zelo slabo za Rogerja Federerja, saj je kar 2 x izgubil svoj servis in Andy Murray je z odlično igro povedel s 3:0. Na to se je Roger le zbral in enkrat odvzel servis nasprotniku in vse je potekalo normalno do 10. igre, ko je Roger ponovno odvzel servis Škotu ter izenačil na 5:5. Andy ni klonil, ker je zapravil lepo prednost in je že v naslednji igri prišel do 2 "break" priložnosti, a jih je Roger z nekaj izvrstnimi udarci izničil in sam prišel do prednosti. Nato je Švicar udaril 2 nerazumljiva udarca, Murray pa je odlično vračal žogico in izkoristil 3. proložnost za "break" ter povedel s 6:5. Na koncu je še dobil svoj servis, dobil niz s 7:5 in spravil Rogerja v neugoden položaj.





2. niz je pri rezultatu 2:1 za Federerja in 30:0 za Murraya prekinil dež. Ko sta se igralca vrnila je Andy zaključil 4. igro in ponovno je sledila prekinitev. To je slabše vplivalo na Rogerja, ki je takoj izgubil svoj servis. V 6. igri je pri rezultatu 30:30 prišlo še do ene prekinitve zaradi dežja, ki je uničil ritem igralcema in pokvaril vzdušje v finalu. Ob vrnitvi je igralca pričakalo sonce in to je bolje vplivalo na Federerja, ki je takoj prišel do "breaka" in izenaćil položaj. V 11 igri pa je Andy ponovno odvzel servis Federerju in serviral za zmago. Z asom je ubranil "break" priložnost Federerja in še z enim asom imel zmagovalno žogico, ki je ni zkoristil, drugo pač je in se po 2 urah in 4 minutah veselil zmage!

foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete