Premierni naslov za Kudrijavčevo v Taškentu!

25.09.2010

TAŠKENT, UZBEKISTAN - 22-letna Rusinja Ala Kudrijavčeva (82. na WTA) je v uzbekistanskem Taškentu prišla do prvenca, potem ko je v finalu WTA turnirja serije International z nagradnim skladom 220,000 USD s 6-4, 6-4 premagala rojakinjo Jeleno Vesnino (72. na WTA).

Ala Kudrijavčeva (levo) je prišla do 1. naslova v karieri, Jelena Vesnina (desno) pa bo morala na tak uspeh še malo počakati

Dvoboj dveh ruskih tenisačic, ki do danes še nista dvignili lovorike na ženski teniški WTA turneji, je pripadel mlajši in nižje uvrščeni Ali Kudrijavčevi. Moskovčanka, ki trenutno živi v Miamiju, je v prvem nizu prelomila rezultat pri 3-3, v drugem pa je hitro prišla do brejka ter povedla 2-1. No, dve leti starejša Vesnina, ki prihaja iz Sočija, kjer bodo naslednje zimske olimpijske igre, rodila pa se je v ukrajinskem Lvovu, je že v naslednji igri izenačila z ribrejkom, na koncu pa se je izkazalo, da je bil to tudi njen edini odvzem servisa nasprotnici.

V nadaljevanju je Kudrijavčeva hitro prišla še do enega brejka, ki ga ni več izpustila iz rok, ter zmagala po 1 uri 34 minutah igre. Ala je že prejšnji teden igrala finale v Gvangžuju, kjer jo je ugnala Avstralka Jarmila Groth.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Tashkent Open 2010

Taškent, UZB
September 20 - 25, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(7) Alla Kudryavtseva (RUS) d. (4) Elena Vesnina (RUS) 64 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete