Caroline Wozniacki premagala Jeleno Dementjevo in osvojila Tokio!

02.10.2010

TOKIO, JAPONSKA - Danska teniška zvezda Caroline Wozniacki je osvojila "Toray Pan Pacific Open 2010" v Tokiju in upravičila vlogo 1. favoritinje turnirja. S 5. osvojeno lovoriko, je postala igralka, ki je letos osvojila največ WTA turnirjev!



Carolina Wozniacki je v finalu premagala Rusinjo Jeleno Dementjevo,  zmagovalko tega turnirja 2006, s 1:6, 6:2, 6:3 in dosegla eno največjih zmag v karieri.



Danka je začela dvoboj zelo slabo in 3 x izgubila servis v 1. nizu kar je Rusinji prineslo vodstvo s 6:1. V 2. nizu je sledil preobrat in Caroline je 2 x odvzela servis nasprotnici ter ga dobila s 6:2. 3. odločilni niz sta obe začeli zelo dobro in na začetku držali svoj servis in delali malo napak. Po hitri izmenjavi odvzema servisov, pa je v 7. igri Carolini uspel "zlati" brejk ter je uspešno zaključila dvoboj, ki je trajal 2 uri!



"Vedela sem, da bo to težak dvoboj, vedno je zelo napeto v najinih dvobojih in zato sem zelo vesela zmage. Osvojila sem še en turnir več, že 11. po vrsti in srečna sem, ker sem tukaj na Japonskem"!

Danka je za zmago dobila kar 350.000$, Rusinja pa polovico manj!

S to zmago se je Caroline Wozniacki povsem približala Sereni Williams, ki je vodilna na WTA lestvici in če Američanka do konca leta ne bo naredila kakšnega odmevnega rezultata, lahko Danka zaključi leto na 1. mestu!

foto : AFP,daylife
pripravil : Marjan B.


Tokio, Japonska

Ime: Toray Pan Pacific Open
Datum: September 26 - Oktober 2, 2010
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,000,000
Podlaga: Trda




Finale:
(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (7) Elena Dementieva (RUS) 16 62 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete