Caroline Wozniacki kraljica tudi v olimpijskem Pekingu!

11.10.2010

PEKING, KITAJSKA - Po deževni nedelji, so organizatorji teniškega turnirja China Open, ki se je v ženski konkurenci igral kar za 4,5 milijona USD, le speljali finale. Zmagovalka - Caroline Wozniacki, ki je danes tudi uradno prevzela 1. mesto na teniški lestvici WTA.

20-letna Danka je v velikem finalu turnirja v olimpijskem mestu Peking, ki je tudi glavno mesto Ljudske republike Kitajske, premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6-3, 3-6 in 6-3 ter prišla do šeste lovorike v letošnjem letu.

Wozniackijeva, prva nosilka Premier turnirja na Kitajskem, je pred tem z Rusinjo izgubila tri dvoboje od petih, nazadnje v polfinalu OP ZDA, no danes pa je odločilni brejk v tretjem nizu napravila takoj na začetku, povedla 2-0 ter do konca ohranila vse svoje servis igre, brez da bi se soočila s točko za izgubo servisa.

''Mislim, da sem odigrala zelo dobro. To velja tudi za Vero. Ta trenutek mi gre vse kot po maslu. Verjamem, da me ne more nobena premagati. Počutim se odlično in veselim se že nastopa v Dohi'', je povedala simpatična Danka.

Zanimivo, da Caroline niti v Tokiu (0-2) niti v Pekingu (0-3) do letošnjega leta sploh še ni dobila dvoboja, sedaj pa ima v rokah obe lovoriki, za nameček pa je postala še 20. igralka, ki se je zavihtela na sam vrh teniške lestvice WTA, kjer je zamenjala poškodovano Sereno Williams. Danka je danes zabeležila tudi 59. letošnjo zmago in seveda vodi tudi tu, prav tako pa je v letu 2010 osvojila tudi največ naslovov - 6 (Ponte Vedra Beach, Kopenhagen, Montréal, New Haven, Tokio in Peking).

Tudi Vera Zvonarjova letos beleži izjemno sezono. Igrala je v finalu Wimbledona in OP ZDA, prav tako pa se je danes zavihtela na 3. mesto WTA lestvice, kar je najvišje v karieri.

''Mesto na lestvici me ne zanima, saj vem, da bom z dobrimi igrami tudi višje uvrščena. Na igrišču me zanimajo samo zmage'', je povedala Vera, ki je bila vseeno zadovoljna z igranjem v finalu Pekinga.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

China Open 2010
Peking, KIT
Oktober 2 - 10, 2010
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (2) Vera Zvonareva (RUS) 63 36 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete