Lepa Ana kot ekspresni vlak po dveh letih spet na tronu!

17.10.2010

LINZ, AVSTRIJA - Na mestu, kjer se je začela njena največja in najdaljša teniška kriza, se je Ana Ivanović spet vrnila na tron.

Srbska teniška igralka in ena najlepših športnic sveta Ana Ivanović, je v finalu WTA turnirja v avstrijskem Linzu s teniškega parketa  'zbrisala' Švicarko Patty Schnyer z rezultatom 6-1, 6-2, za osvojitev naslova, ki ga je čakala točno dve leti, pa je potrebovala le 47 minut.

Ana Ivanović je v Linzu zamenjala poškodovano Sereno Williams, na koncu pa osvojila naslov. Nazadnje je zmagala prav v Linzu leta 2008

Z novimi 280 točkami ob denarni nagradi 37,000 evrov, se bo Ana jutri povzpela na 28. mesto WTA lestvice. Kakorkoli, prepričani smo, da nekdanji 1. igralki sveta osvojen naslov pomeni veliko več od teh dveh dejstev, saj je na poti do sem - po njenih besedah - prešla pravi pekel na poti do samozavesti. Po osvojenem Grand Slamu v Parizu leta 2008 in zavzemu 1. mesta na WTA lestvici, je Ana doživela poškodbo roke, do konca tiste sezone pa je osvojila le še turnir v Linzu. Zadnji dve leti sta ji prinesli samo eno finale - leta 2009 v Indian Wellsu, zato bi ta zmaga lahko bila preobrat v karieri mlade tenisačice, ki šteje šele 23 let.

Osem let starejša Schnyderjeva enostavno ni imela kaj iskati v velikem finalu letošnjega turnirja Generali Ladies Linz, ki se je igral za nagradni sklad 220,000 USD. Ana je namreč dobila kar šest iger od sedmih v katerih je servirala Švicarka in na koncu se je izpostavilo, da je Patty dobila več iger na začetni udarec nasprotnice (2) kakor na svojega (1).

Ana Ivanović pozira z otroci, ki so oblečeni v tipično avstrijsko narodno nošo

Za Beograjčanko je to 9. turnirska zmaga v karieri, na poti do nje pa ni izgubila niti niza. V prvem krogu je izločila Sorano Cirsteo, v drugem Barboro Zahlavovo, v četrtfinalu Julio Goerges, v polfinalu pa Roberto Vinci. No, v velikem finalu je zlahka padla tudi Schnyderjeva, Ana pa je s tem tudi povedla v medsebojnih obračunih (5-4).

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Generali Ladies Linz 2010
Linz, AVT
Oktober 11-17, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(7/WC) Ana Ivanovic (SRB) d. Patty Schnyder (SUI) 61 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete