Viktorija Azarenka je ujela Kremlinski pokal!

24.10.2010

MOSKVA, RUSIJA - Letošnja zmagovalka WTA turnirja serije Premier v Moskvi z nagradnim skladom 1 milijon USD, je Belorusinja Viktorija Azarenka.

V svojem enajstem kariernem finalu, je drugopostavljena Belorusinja premagala domačo igralko Marijo Kirilenko s 6-3, 6-4 ter tako dvignila peti pokal. Kljub temu, da je bil veliki nedeljski finale pokala Kremlin za dekleta končan po dveh nizih, pa je Azarenka imela veliko dela s tekmico, proti kateri je do danes dvakrat izgubila in enkrat zmagala.

Belorusinja Viktorija Azarenka je kot 2. nosilka v finalu ugnala šestopostavljeno Marijo Kirilenko

Dvoboj je trajal 1 uro in 56 minut, Azarenka pa je zmagala tudi zaradi boljšega izkoristka priložnosti za brejk. V dveh nizih si jih je priigrala 10, izkoristila pa jih je šest - tri v prvem in tri v drugem. Vse ključne točke tekme so pripadle Belorusinji, na drugi strani pa si je Kirilenkova priborila še dve brejk priložnosti več, a kaj, ko jih je vnovčila le trikrat.

23-letna Marija Kirilenko zaradi finalnega poraza ostaja pri petih turnirskih zmagah, zadnja pa je stara že več kot dve leti (Seul), dve leti mlajša Belorusinja pa je lovoriko iz pokala Kremlin dodala letošnji v Stanfordu. Skupaj jih ima pet, saj je lani osvojila še tri turnirje.

Mariji Kirilenko je na domačem turnirju spodrsnilo na zadnji stopnički

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Kremlin Cup 2010
Moskva, RUS
Oktober 18 - 24, 2010
Nagradni sklad: $1000000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(2) Victoria Azarenka (BLR) d. (6) Maria Kirilenko (RUS) 63 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete