Jurgen Melzer s težavo ubranil naslov na domačem turnirju!

31.10.2010

DUNAJ, AVSTRIJA - V vseavstrijskem finalu ATP turnirja serije 250 na Dunaju je po 2 urah in 47 minutah slavil branilec naslova in 1. nosilec Jurgen Melzer s 6-7, 7-6 n 6-4.

Domači gledalci si včeraj niso mogli zaželeti boljšega finala in zadnjega dejanja turnirja Bank Austria Tennis Trophy, na koncu pa jim je še ta postregel s super tenisom ter pravo dramo, ki jo je na koncu srečno dobil favorizirani Melzer ter tako prišel do prve lovorike v letošnji sezoni.

Jurgen Melzer je ubranil naslov na domačem turnirju na Dunaju

Le kdo bi si mislil, da bo Melzerju v finalu nasproti stal rojak Andreas Haider-Maurer, ki se je na glavni turnir uvrstil po zaslugi odpovedi Latvijca Ernestsa Gulbisa. Kot srečni poraženec je prišel vse do finala, na poti pa izločil tudi tretjepostavljenega Janka Tipsarevića. To je bil prvi avstrijski finale na ATP turnirjih vse od leta 1995, ko je Muster igral s Schallerjem in prvi avstrijski finale na Dunaju po letu 1988, ko je Horst Skoff premagal Thomasa Musterja.

No, sedaj 43-letni Muster je po 11 letih letos zaigral v glavnem delu po zaslugi posebnega povabila, a je po pričakovanju izgubil že v 1. krogu. Pa se posvetimo finalu. V prvem nizu nismo videli brejkov, je pa Melzer zapravil pet priložnosti za odvzem servisa, tajbrejk pa je izgubil šele po 22 točkah. V izenačenem drugem nizu, kjer sta oba finalista po enkrat izgubila servis igro, je 1. nosilec vrnil rojaku ter dobil tajbrejk, s tem pa zvlekel igro v tretji niz, kjer je le strl odpor kvalifikanta Haider-Maurerja (23 let), kateremu je to seveda največji uspeh v njegovi karieri.

Andreas Haider-Maurer je kot srečni poraženec klonil šele v velikem finalu

Jurgen Melzer je igral v svojem 10. finalu ter prišel do 3. naslova, danes pa je sploh prvič igral s Haider-Maurerjem. Za nagrado, ki pripada zmagovalcu, je dobil oz. ubranil 250 točk, v žep pa bo pospravil ček v višini 103,900 evrov. Melzer se je v dvojicah že uvrstil na zaključni turnir, ki bo konec novembra v Londonu, prav tako pa ima še možnost, da tam nastopi tudi v posamični konkurenci.

pripravil: L.S.

foto: bankaustria-tennistrophy.at

Bank Austria TennisTrophy 2010
Dunaj, AVT
25.10.2010-31.10.2010
Nagradni sklad: $575250
Podlaga: Trda
Tip: ATP





Finale:

31.10.2010 F (1) J Melzer defeats A Haider-Maurer 67(10) 76(4) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete