Lepa Ana končuje sezono z veliko zmago na Baliju!

07.11.2010

BALI, INDONEZIJA - Srbska teniška igralka Ana Ivanović je definitivno na poti, ki jo je čakala dve leti - poti do novih zmag in vrnitvi na vrh ženskega tenisa.

Ena najlepših športnic sveta, je na zadnjem teniškem turnirju sezone na Baliju z nagradnim skladom 600,000 USD v finalu po dveh zaporednih nizih premagala Rusinjo Aliso Klejbanovo ter osvojila jubilejno 10. turnirsko zmago v karieri. Rezultat 6-2, 7-6.

Ana Ivanović se vrača v TOP 20

Po dveh dolgih sezonah brez lovorike, je Ana zaključila letošnje leto v velikem slogu, saj je pred kratkim slavila tudi na turnirju v Linzu. Z novimi točkami iz Balija, se Beograjčanka vrača med prvih 20 igralk sveta, kamor nekoč prva igralka sveta nedvomno spada.

Dan po praznovanju 23. rojstnega dne, je Srbkinja prišla do tretje zaporedne zmage nad Rusinjo ter v medsebojnih obračunih povedla 3-2. Prvi niz je dobila gladko. Dva brejka in 30 osvojenih točk od 51 je bilo več kot dovolj za vodstvo v nizih. No, Klejbanova se ni predala ter je v 3. igri drugega niza odvzela začetni udarec, vse skupaj pa zapravila že v naslednji, ko je Ivanovićeva prišla do ribrejka. V nadaljevanju sta obe držali svoje servis igre vse do tajbrejka, je pa Ana imela nekoliko več težav, ki pa ji niso zmanjšale samozavesti, da ne bi prišla do treh zaključnih žog v podaljšani igri. Alisa je rešila dve na svoj servis, ne pa tudi tretje v trenutku, ko je Ana prišla do 'winnerja' ter zadnje točke v letošnjem letu.

Alisa Klejbanova je izgubila zadnje tri dvoboje z Ano

Na turnirju v Indoneziji so nastopile igralke, ki so bile v sezoni najboljše na turnirjih serije International ter niso nastopile na zaključnem turnirju v Dohi. Prvič so ga priredili lansko leto, zato ga nekateri imenujejo tudi tolažilni turnir.

Zanimivo, da si je Ana nastop na Baliju zagotovila prav z zmago v Linzu, kjer je nastopila kot povabljena igralka namesto Serene Williams. Prav od tega trenutka naprej se je njena krivulja obrnila navzgor. Osvojila je dve lovoriki v le mesecu dni ter prišla do velikega skoka na WTA lestvici.

Srbkinja je že objavila, da bo teniško sezono 2011 začela na Hopmanovem pokalu v avstralskem Perthu, kjer bo zastopala barve Srbije skupaj z Novakom Đokovićem. V 1. krogu bosta Novak in Ana igrala proti domačinoma - Lleytonu Hewittu in Aliciji Molik.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Commonwealth Bank Tournament of Champions 2010
Bali, INDONEZIJA
November 4 - 7, 2010
Nagradni sklad: $600000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

Ana Ivanovic (SRB) d. Alisa Kleybanova (RUS) 62 76(5)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete